Ρώσος διπλωμάτης για Ουκρανία: «Για να ξεκινήσουν συνομιλίες, πρέπει να αποχωρήσουν οι εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ»

11:43 23/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Oι συνομιλίες για τις εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όσο εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ και «μισθοφόροι» παραμένουν στην Ουκρανία και όσο συνεχίζεται η παροχή όπλων από τη Δύση προς τη χώρα. Αυτό δήλωσε σήμερα (23.12.2022) υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης, σε συνέντευξη στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. 

Αναφερόμενος στις συνομιλίες μεταξύ

Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Αλεξάντρ Νταρτσίεφ, επικεφαλής του τμήματος Βόρειας Αμερικής στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα είναι πρόωρες «έως ότου σταματήσει η ροή όπλων και χρηματοδότησης για το καθεστώς του (Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ) Ζελένσκι και αποσυρθούν οι Αμερικανοί και ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες/μισθοφόροι/εκπαιδευτές».

Η Ρωσία τυπικά αναφέρεται στους ξένους εθελοντές που πολεμούν με την Ουκρανία με τον όρο «μισθοφόροι» και έχει καταδικάσει ξένους αιχμαλώτους με την κατηγορία ότι δρουν ως μισθοφόροι.

Στα σχόλιά του, ο Νταρτσίεφ δήλωσε ότι πριν από τις συνομιλίες θα χρειαστεί επίσης να προηγηθεί η «αναγνώριση της πραγματικότητας που έχουμε καθορίσει επί του εδάφους», σε μια προφανή αναφορά στον έλεγχο από τη Ρωσία τμημάτων στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

To άρθρο Ρώσος διπλωμάτης για Ουκρανία: «Για να ξεκινήσουν συνομιλίες, πρέπει να αποχωρήσουν οι εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα