Ρωσία: Συγκεκριμένα τα «θέλω» για την συνθήκη New START

23:14 26/1/2021 - Πηγή: NewsIt

Ενεργές προσπάθειες απαιτούνται από την Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να καταλήξουν σε μια συμφωνία παράτασης της συνθήκης New START για τον έλεγχο των πυρηνικών εξοπλισμών πριν εκπνεύσει η ισχύς της τον επόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Τι λέει η Ρωσία

«Το θέμα της παράτασης της New START αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά το κύριο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη των διμερών μας σχέσεων και πράγματι συζητήθηκε» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφερόμενος

στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες Δευτέρα ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν.

click4more: Τι λένε οι ΗΠΑ για την παράταση της συνθήκης New Start

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή γίνονται ενεργές επαφές (Μόσχας και Ουάσιγκτον) επειδή ο χρόνος που απομένει ως την εκπνοή της συνθήκης εξαντλείται με ταχύτητα» δήλωσε ο Πεσκόφ. «Γι αυτόν τον λόγο χρειάζονται πράγματι ενεργές επαφές, ενεργές προσπάθειες ώστε να ολοκληρώσουμε το ζήτημα της παράτασης (της New START)» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επισημαίνοντας ότι η παράταση της συνθήκης «ανταποκρίνεται στα συμφέροντα και των δύο χωρών, αλλά και όλου του κόσμου».

Η συνθήκη New START (Strategic Arms Reduction Treaty), η οποία είχε υπογραφεί το 2010 και αναμένεται να εκπνεύσει στις 5 Φεβρουαρίου, περιορίζει των αριθμό των πυρηνικών κεφαλών, σε πυραύλους και στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη που διαθέτουν η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: ΑΠΕΜΠΕ.

To άρθρο Ρωσία: Συγκεκριμένα τα «θέλω» για την συνθήκη New START δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, New START,rosia, New START