Η Φλόριντα αυτοπροτάθηκε ως εναλλακτική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

22:04 26/1/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Φλόριντα έθεσε την πολιτεία των ΗΠΑ στη διάθεση της Ολυμπιακής Επιτροπής, στο ενδεχόμενο που η Ιαπωνία δεν μπορέσει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Φλόριντα προτείνεται ως εναλλακτική λύση

στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού, εφόσον η Ιαπωνία δεν μπορέσει τελικά να φιλοξενήσει το κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού».

Το αμερικανικό κράτος απέστειλε επιστολή προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με την οποία την ενθαρρύνει να εξετάσει το ενδεχόμενο «μετεγκατάστασης» των Ολυμπιακών Αγώνων, εφόσον οι Ιάπωνες παραιτηθούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Υπάρχει ακόμα χρόνος για να αποσταλεί μια ομάδα εργασίας στη Φλόριντα, προκειμένου να συναντήσει πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους για τους Αγώνες», έγραψε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Πολιτείας της Φλόριντα, Τζίμι Πατρόνις.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως η Φλόριντα επέτρεψε με επιτυχία τις αθλητικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ακόμη και με την παρουσία του κοινού, δηλαδή όπως θα γίνει την επόμενη 7 Φεβρουαρίου στην Τάμπα Μπέι, όταν θα μαζευτούν 22.000 χιλιάδες θεατές για το Super Bowl, μεταξύ των Τάμπα Μπέι Μπακανίρς και των Κάνσας Σίτι Τσιφς.

Συνεδριάζει η ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία

Να αναφέρουμε πάντως πως η ΔΟΕ δεν εμφανίζεται αυτή τη στιγμή διατεθειμένη να αλλάξει την… έδρα των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας μάλιστα πως δεν υπάρχει plan B, την ώρα που στην Ιαπωνία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κοινό είναι εντελώς αντίθετο στη διοργάνωση τους, εν μέσω της πανδημίας.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

To άρθρο Η Φλόριντα αυτοπροτάθηκε ως εναλλακτική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα