Η δημοσιογράφος Ξένια Σαμπτσάκ διέφυγε από τη Ρωσία στη Λιθουανία

16:52 26/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Έφυγε από τη Ρωσία η δημοσιογράφος, Ξένια Σαμπτσάκ, η οποία είχε διεκδικήσει το 2018 την προεδρία της χώρας εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν και στο σπίτι της οποίας γίνεται έρευνα λόγω μιας ποινικής υπόθεσης σε βάρος του εμπορικού διευθυντή της.

Αυτό γράφει σήμερα (26.10.2022) η εφημερίδα Novaya Gazeta για τη δημοσιογράφο, επικαλούμενη τα ειδησεογραφικά πρακτορεία TASS και Ria Novosti της Ρωσίας, αναφέροντας ότι πιθανότατα διέφυγε στη γειτονική Λιθουανία, επειδή

ο ανακριτής διέταξε τη σύλληψή της.

«Αναχώρησε από την Μόσχα την νύχτα (της Τρίτης). Μάλιστα χθες [Τρίτη] αγόρασε μέσω του διαδικτύου εισιτήρια για το Ντουμπάι και σήμερα για την Τουρκία. Το έκανε για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς. Τελικά έφυγε για την Λιθουανία μέσω Λευκορωσίας» δήλωσε πηγή του TASS στην αστυνομία.

Ο ανακριτής αποφάσισε και διέταξε τη σύλληψη της Σαμπτσάκ, αλλά η δημοσιογράφος κατάφερε να διαφύγει, σύμφωνα με την ίδια πηγή του TASS. Υπενθυμίζεται ότι είχε διαταχθεί έρευνα στο σπίτι της πρώην υποψήφιας για την προεδρία της Ρωσίας.

Πίσω από αυτή την έρευνα η δημοσιογράφος δήλωσε ότι «βλέπει» πολιτικά κίνητρα, και συνδέεται με ένα ντοκιμαντέρ το οποίο είχε γυρίσει με θέμα τη χρήση βασανιστηρίων στις ρωσικές φυλακές και επειδή η ίδια συμμετέχει εδώ και αρκετά χρόνια στη φιλελεύθερη ρωσική αντιπολίτευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Με πληροφορίες από Novaya Gazeta.Europe

To άρθρο Η δημοσιογράφος Ξένια Σαμπτσάκ διέφυγε από τη Ρωσία στη Λιθουανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Ξένια Σαμπτσάκ, Λιθουανία,rosia, xenia sabtsak, lithouania