Παναθηναϊκός – Πονίτκα: «Επιτέλους θα έχουμε δύο πόιντ γκαρντ»

16:34 26/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για το Ισραήλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 5η αγωνιστική της EuroLeague (27/10, 21:05, LIVE από το Newsit.gr), με τον Νέιτ Γουόλτερς να επιστρέφει στην αποστολή προς… τέρψιν και του Ματέους Πονίτκα.

Μιλώντας στα ΜΜΕ

στο αεροδρόμιο, ο Πονίτκα σχολίασε το γεγονός ότι ο Γουόλτερς είναι και πάλι διαθέσιμος μετά τον τραυματισμό του και ο ίδιος θα επιστρέψει στη θέση του για το Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός, αφού είχε χρειαστεί να βοηθήσει ως πόιντ γκαρντ για να καλυφθεί το κενό του.

Οι δηλώσεις του Πονίτκα

«Θα είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί ομαδικότητα. Να παίξουμε ως ομάδα, να μοιράσουμε την μπάλα και να διασκεδάσουμε που θα παίζουμε μαζί. Πιστεύω ότι η άμυνα της Μακάμπι είναι καλή στο “ένας εναντίον ενός», αλλά αν επιτεθούμε ως ομάδα θα είναι δύσκολο να μείνουν στο παιχνίδι. Είναι ομάδα με ταλέντο, εξαιρετικούς παίκτες, θα δούμε. Παίζουν όλο και καλύτερα σε κάθε ματς, θα είναι δύσκολο ματς, ειδικά σε ένα γεμάτο γήπεδο. Θα υποστηρίξουν την ομάδα τους, αλλά όπως είπα, θα πρέπει να παίξουμε δυνατά, να είμαστε σκληροί και να μην κατεβάζουμε το κεφάλι όταν κάνουμε κάτι λάθος και να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Μόνο έτσι θα έχουμε πιθανότητες για τη νίκη».

Για την επιστροφή του Νέιτ Γουόλτερς και τι θα φέρει στην ομάδα: «Την εμπειρία, επιτέλους θα έχουμε δύο πόιντ γκαρντ. Βοηθούσα σε αυτή τη θέση τον προηγούμενο μήνα για λίγο, ίσως το κάνω ξανά, αλλά τώρα έχουμε τον Πάρις και τον Νέιτ. Μαζί μπορούν να φροντίσουν το παιχνίδι, την τακτική και εγώ θα είμαι σε μία διαφορετική σχέση. Ο Νέιτ έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες, καταλαβαίνει το μπάσκετ, μπορεί να δημιουργήσει για τους άλλους, μπορεί να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι. Είναι μόνο θετικό που επιστρέφει».

Για τη συνάντηση με τον πρώην συμπαίκτη του, Άλεξ Πόιθρες: «Είναι καλός μου φίλος, είμαστε σε επαφή όλη την ώρα, περάσαμε μαζί δύο χρόνια στη Ζενίτ και πέρασα υπέροχα μαζί του. Και με τον Μπίλι Μπάρον και τους άλλους ξένους περάσαμε αρκετό κοινό χρόνο, ειδικά την προηγούμενη σεζόν. Τον γνωρίζω πολύ καλά και ξέρω τι να περιμένω, θα είναι διασκεδαστικό να παίξω ως αντίπαλός του».

To άρθρο Παναθηναϊκός – Πονίτκα: «Επιτέλους θα έχουμε δύο πόιντ γκαρντ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός – Πονίτκα, Επιτέλους,panathinaikos – ponitka, epitelous