Ρόδος: «Σε πειράζει το χρώμα μου;» – Ένταση και προσαγωγές λίγο πριν την απογείωση αεροπλάνου για Ιταλία

09:17 1/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Ρόδος στο επίκεντρο για το επεισόδιο που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού, λίγο πριν απογειωθεί αεροπλάνο για το Μπέργκαμο της Ιταλίας. Οι φωνές συνεχίζονταν για ώρα…

Η Ρόδος συζητάει τα όσα έγιναν χθες Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο του νησιού, λίγο πριν το ξεκίνημα πτήσης για την Ιταλία. Ο έλεγχος έγινε κάποια στιγμή επεισοδιακός με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε δύο προσαγωγές. Επρόκειτο

για Κονγκολέζους που έδειξαν στοιχεία που δεν ανήκαν στους ίδιους. Οι ίδιοι σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τους αστυνομικούς να κάνουν τα στραβά μάτια άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι είναι θύματα ρατσισμού. «Σε πειράζει το χρώμα μου;» φέρεται να είπε κάποια στιγμή ο ένας. Και οι δύο πάντως, δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν.

Για διατάραξη οικιακής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων και απείθεια κατηγορούνται δύο Κογκολέζοι που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ΑΤ Αερολιμένα Ρόδου. Ο πρώτος εντοπίστηκε από αστυνομικό, στην πύλη αναχωρήσεων  εταιρείας, αεροπλάνο της οποίας επρόκειτο να απογειωθεί για το Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Αφού ο αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του, του ζήτησε να του επιδείξει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα καθώς και την κάρτα επιβίβασής του. Εκείνος του υπέδειξε στο κινητό του μια ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης και δελτίο ταυτότητας αρχών Βελγίου, με στοιχεία ταυτότητας ενός 20χρονου, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι γνήσιο πλην όμως απεικονίζει διαφορετικό πρόσωπο από τον ανωτέρω αλλοδαπό.

Αμέσως επιχείρησε να τον οδηγήσει στο τμήμα του αερολιμένα και εκείνη την στιγμή από την ουρά των επιβατών ο δεύτερος κατηγορούμενος άρχισε να φωνάζει, διότι η υπάλληλος της εταιρίας τον ήλεγχε, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή επιβίβαση των επιβατών, διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία του αερολιμένα και την έγκαιρη αναχώρηση της πτήσης.

Παράλληλα εμπόδισε τον αστυνομικό με την χρήση των χεριών του πιάνοντας τον από των ώμο, εμποδίζοντας τον να πραγματοποιήσει την προσαγωγή του. Αφού δηλώθηκε και σε αυτόν η ιδιότητα από τον αστυνομικό, όταν προσπάθησε να προσαγάγει στο τμήμα συνέχισε να αντιστέκεται σθεναρά, φωνάζοντας και δημιουργώντας εντυπώσεις ότι ο έλεγχος γίνεται επειδή είναι έγχρωμοι, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσει την σύλληψη του πρώτου καθώς και την δική του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», η προσαγωγή τους κατέστη δυνατή με την βοήθεια και άλλων αστυνομικών που προσέτρεξαν να βοηθήσουν. Και οι δύο αλλοδαποί τήρησαν αρνητική στάση, ο μεν πρώτος αρνούμενος να δώσει τα πραγματικά του στοιχεία και ο δεύτερος μη δίνοντας τα πλήρη στοιχεία του.

To άρθρο Ρόδος: «Σε πειράζει το χρώμα μου;» – Ένταση και προσαγωγές λίγο πριν την απογείωση αεροπλάνου για Ιταλία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα