Ρόδος: Γερμανίδα τουρίστρια βράζει για το σπίτι των ονείρων της – Λάθη και παγίδες που κατάλαβε αργά

11:37 7/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Ρόδος ήταν το νησί που έμελλε να ζήσει μια από τις πιο δυσάρεστες περιπέτειες της ζωής της. Όλα ξεκίνησαν ότι πίστεψε πως είχε βρει το σπίτι για να ζήσει με τον άντρα της…

Η Ρόδος έγινε ο αγαπημένος προορισμός τόσο της ίδιας όσο και του συζύγου της. Άρχισαν να ψάχνουν για σπίτι και όταν το βρήκαν άρχισαν να κάνουν λάθη που τους στοίχισαν

ακριβά. Πλέον η υπόθεση οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης, με κατηγορούμενο τον μεσίτη που προσφέρθηκε να τους βοηθήσει.

Απαρχή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με ελεγχόμενο για τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης, έναν Έλληνα κάτοικο της Ρόδου, που έχει απασχολήσει την δικαιοσύνη για ανάλογα αδικήματα στο παρελθόν, αποτελεί η υποβολή νέας μηνύσεως από μια Γερμανίδα που δηλώνουν με τον σύζυγό της θύματά του.

Η αλλοδαπή επισκέφθηκε στις αρχές Οκτωβρίου του 2021 με τον σύζυγό της, μεσιτικό γραφείο για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την μίσθωση μιας κατοικίας για ένα έτος. Λίγες μέρες αργότερα επικοινώνησε μαζί της ο εγκαλούμενος, ο οποίος της υπέδειξε αρχικά ένα διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου και δύο μέρες μετά την 7η Οκτωβρίου 2021 ένα δεύτερο, που ανταποκρινόταν στις προσδοκίες τους.

Του εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να μισθώσουν το ακίνητο από τα τέλη του Μαρτίου του 2022 και φέρεται να τους απέστειλε φωτογραφίες και βίντεο. Υποστηρίζουν ότι περιόρισε το μίσθωμα στο ποσό των 1.200 ευρώ μηνιαίως υπό τον όρο ότι θα προκατέβαλαν τα μισθώματα ενός έτους. Η Γερμανίδα υποστηρίζει ότι του μετέφερε την 22α Νοεμβρίου 2021 το ποσό των 14.400 ευρώ σε λογαριασμό μιας γυναίκας που πίστευε ότι ήταν η εκμισθώτρια.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2021 ο εγκαλούμενος, όπως υποστηρίζει η Γερμανίδα, του ζήτησε να της καταβάλει ως εγγύηση το ποσό των 1.200 ευρώ και ως μεσιτική αμοιβή το ποσό των 1.488 ευρώ. Πέντε ημέρες μετά έγιναν οι σχετικές καταθέσεις ενώ την 3η Ιανουαρίου 2022 ενημερώθηκαν, όπως τονίζει η Γερμανίδα, πως της ζητήθηκε να καταβάλει ακόμη 18.000 ευρώ και 100 ευρώ για έξοδα του γραφείου μετανάστευσης.

Ισχυρίζεται ειδικότερα ότι τα χρήματα αυτά ήταν για να της επιτραπεί η είσοδος στη χώρα και για την απόκτηση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και κλειδαρίθμου και πως θα τους δίνονταν πίσω μετά την πάροδο 3 μηνών δήθεν από το γραφείο μετανάστευσης, Εν συνεχεία, της υπέδειξε έναν τραπεζικό λογαριασμό και εκεί κατέθεσε το ποσό.

Στις 15 Ιανουαρίου 2022 συναντήθηκαν με την εκμισθώτρια και τότε ενημερώθηκαν ότι ουδόλως όφειλαν να καταβάλουν τις 18.100 ευρώ και παραπέρα ότι είχε λάβει μόνο 7.000 ευρώ από τα μισθώματα. Ισχυρίζεται ότι τον κάλεσαν για να λογοδοτήσει, ότι αδυνατούσε να τους παραδώσει απόδειξη για την υποτιθέμενη συναλλαγή του με το γραφείο αλλοδαπών και υποσχέθηκε ότι ως την 30ή Ιανουαρίου 2022 θα επέστρεφε τα χρήματα.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2022 τους είπε ότι έπασχε από κορονοϊό και την 12η ημέρα του ίδιου μήνα, όπως διατείνεται η εγκαλούσα, τους είπε ότι οι Αρχές μπλόκαραν τον λογαριασμό του. Φέρεται να τους πρότεινε διακανονισμό αποπληρωμής σε 20 μέρες από τότε, ο οποίος θα εκτείνονταν χρονικά έως και τις 4 Μαρτίου 2022. Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η Γερμανίδα υποστηρίζει ότι της πρότεινε ότι μπορούσε να της μεταβιβάσει δήθεν το αυτοκίνητό του ή το διαμέρισμά του, ως εγγύηση.

To άρθρο Ρόδος: Γερμανίδα τουρίστρια βράζει για το σπίτι των ονείρων της – Λάθη και παγίδες που κατάλαβε αργά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα