Ρόδος: Φοβόταν τα capital controls και έπαθε την πλάκα της ζωής του – Το «κάζο» των 70.000 ευρώ

09:52 10/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Τα χρήματα ήταν πολλά και ο ίδιος δεν ήθελε να τα πάει σε τράπεζα. Η Ρόδος συζητάει την υπόθεση που έφτασε στα δικαστήρια…

Η υπόθεση έρχεται από τη Ρόδο και μας γυρίζει μία δεκαετία πίσω. Στο σκοτεινό τούνελ των μνημονίων και τους διάχυτους φόβους για τα χρήματα που υπήρχαν σε τράπεζες. Ο πρωταγωνιστής θέλησε να τα «ασφαλίσει» με ένα τρόπο διαφορετικό.

Δεν ήθελε να τα πάει σε τράπεζα, αλλά δεν ήθελε να τα κρατήσει και στο σπίτι. Έτσι ζήτησε τη βοήθεια ενός γείτονα που ήξερε πως έχει χρηματοκιβώτιο. Του έδωσε 70.000 ευρώ, αλλά η συνέχεια ήταν απρόβλεπτη.

Από εκείνη τη μέρα δεν κατάφερε ποτέ να πάρει πίσω τα χρήματα. Ο γείτονας του είπε πως το χρηματοκιβώτιο χάλασε, ότι το έστειλε να το φτιάξουν και άλλα πολλά, χωρίς να του δείχνει έστω αυτά τα 70.000 ευρώ. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και χθες (09-02-2022) εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό.

Ούτε μέρα δεν κατάφερε να μειώσει από την πρωτόδικη ποινή των δύο ετών φυλάκισης με τριετή αναστολή που του είχε επιβληθεί,  66χρονος που κατηγορείται ότι πήρε στα χέρια του 70.000 ευρώ από γείτονα, για να του τα φυλάξει και τελικά δεν του τα επέστρεψε προφασιζόμενος ότι είχε χαλάσει το χρηματοκιβώτιό του.

Στον 66χρονο είχε επιβληθεί η ποινή αυτή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, τον Οκτώβριο του 2019 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου. Κατά της απόφασης αυτής, ο 66χρονος άσκησε έφεση η οποία και προσδιορίστηκε να εξεταστεί χθες (09-02-2022) από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, δηλαδή από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, όπου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, όλα φαίνονται να ξεκίνησαν το 2012 όταν ο γείτονας παρέδωσε τμηματικά στον 66χρονο το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ για λόγους ασφαλούς φύλαξης, δηλαδή για να φυλάξει στο χρηματοκιβώτιο που κατείχε.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, τον Ιούλιο του 2014 ζήτησε πίσω τα χρήματα αλλά ο 66χρονος κατηγορείται ότι αρνήθηκε να του τα επιστρέψει με την πρόφαση της βλάβης του χρηματοκιβωτίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «με τον τρόπο αυτό εκδήλωσε την πρόθεσή του να ενσωματώσει οριστικά και χωρίς σχετικό δικαίωμα το ποσό αυτό στην περιουσία του, αποστερώντας ταυτοχρόνως οριστικά από τον εγκαλούντα – κύριο τα χρήματά του, η αξία των οποίων είναι σύμφωνα με την κοινή πείρα, ιδιαίτερα μεγάλη.»

To άρθρο Ρόδος: Φοβόταν τα capital controls και έπαθε την πλάκα της ζωής του – Το «κάζο» των 70.000 ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόδος, Φοβόταν, 70 000,rodos, fovotan, 70 000