Μέσα στην ημέρα θα παραδοθεί ο 20χρονος Αλβανός που καταζητείται – «Συντετριμμένος για το ατυχές συμβάν»

09:42 10/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και στη συνέχεια να εκδοθεί στην Ελλάδα ο 20χρονος καταζητούμενος, μέλος του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε στον 19χρονο και τους δυο φίλους του. 

Ο 20χρονος είχε διαφύγει

στην Αλβανία, μαζί με την οικογένειά του, από την πρώτη στιγμή μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Ωστόσο, πλέον θέλει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και να λογοδοτήσει, ισχυριζόμενος (κι αυτός) ότι ο ρόλος του στην επίθεση στο Χαριλάου ήταν περιφερειακός. 

Ο Παρασκευάς Σπυράτος που τον εκπροσωπεί εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης (10.02.2022) στα δικαστήρια και έκανε γνωστό ότι ο 20χρονος προτίθεται να παραδοθεί εντός της ημέρας σε αστυνομικό τμήμα σε, άγνωστη για την ώρα, πόλη της Αλβανίας και θα ζητήσει την έκδοσή του στην Ελλάδα, αφού μόνο έτσι μπορεί να γίνει. 

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Εκτιμώ ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συμφωνήσει για την έκδοσή του. Κάνω μια παρένθεση να πω ότι ο κ. Κούγιας, είχε δηλώσει ότι τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν πρόκειται να τον δούμε τα επόμενα 20 χρόνια.

Ο ίδιος θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία, θα επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα διότι έχει να δώσει εξηγήσεις που αφορούν το ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης. Οι ελληνικές αρχές είναι από χθες ενήμερες για την απόφασή του να παραδοθεί». συμπλήρωσε.

Ο συνήγορος του καταζητούμενου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του πελάτη του για το «ατυχές και δυσάρεστο περιστατικό», όπως χαρακτήρισε τη δολοφονία του 19χρονου!

Κατά τον δικηγόρο του, ο 20χρονος ισχυρίζεται ότι ο ρόλος του στην επίθεση που κατέληξε στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ήταν περιφερειάκος. «Έχει πρόθεση να έρθει στην Ελλάδα και να δώσει εξηγήσεις για το ρόλο του» γιατί, όπως είπε μεταφέροντας δήλωση του καταζητούμενου, «είναι συντετριμμένος, είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του και κανένας άνθρωπος να μην βρεθεί στη θέση στην οποία βρέθηκε για όσα δυσάρεστα εξελίχθηκαν στο συγκεκριμένο περιστατικό», τόνισε, σημειώνοντας πως και ο ίδιος δεν έχει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για την υπερασπιστική γραμμή που θέλει να ακολουθήσει ο 20χρονος ούτε για τον τρόπο της φυγής του. Υποστήριξε όμως ότι ο καταζητούμενος «θα εκθέσει ενδιαφέρουσες θέσεις για το ρόλο του και την υπόθεση». 

 

Ερωτηθείς για το πού βρίσκεται ο εντολέας του, ο κ. Σπυράτος απάντησε ότι πιθανότατα να είναι στην περιφέρεια της Κορυτσάς, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει ο ίδιος στην Αλβανία να συναντηθεί μαζί του.

To άρθρο Μέσα στην ημέρα θα παραδοθεί ο 20χρονος Αλβανός που καταζητείται – «Συντετριμμένος για το ατυχές συμβάν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία Άλκη, Μέσα, 20χρονος Αλβανός – Είχε,dolofonia alki, mesa, 20chronos alvanos – eiche