Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός LIVE: Ο Ναν παίρνει πάνω του το ματς

20:38 26/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ώρα τίτλου στη φετινή Euroleague, με το μεγάλο τελικό Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός για τη… δόξα και την πρωτιά στο Final Four του Βερολίνου. Για το 7ο «αστέρι» οι «πράσινοι», για το 12ο η «Βασίλισσα».

Ο Παναθηναϊκός

αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final Four του Βερολίνου και ο στόχος δεν είναι τίποτε άλλο από να… ράψει στη φανέλα του το έβδομο «αστέρι» της Euroleague.

Για να το πετύχει αυτό, το «τριφύλλι» του Εργκίν Αταμάν θα πρέπει να νικήσει την πανίσχυρη ομάδα του Τσους Ματέο, των 11 κατακτήσεων Euroleague.

Η κάτοχος του θεσμού και πρώτη της κανονικής διάρκειας, κόντρα στην ομάδα που τερμάτισε δεύτερη στη regular season και θέλει να την… εκθρονίσει.

Παρακολουθήστε LIVEαπό το Newsit.gr τον τελικό της Euroleague

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία) και Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία). Οι δύο τελευταίοι διηύθυναν και τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, ενώ ο Ρότσα δεν ήταν σε κανέναν από τους δύο ημιτελικούς.

Στο παρελθόν Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης είχαν συνυπάρξει άλλες τρεις φορές σε Final Four της Euroleague, ωστόσο, δεν είχαν τεθεί αντιμέτωπες. Το 1995 στη Σαραγόσα, το 1996 στο Παρίσι και το 2011 στη Βαρκελώνη.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει μετά από 13 χρόνια σε τελικό Euroleague και το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Βαρκελώνη το 2011.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός θα συμμετέχει για 8η φορά στην ιστορία του σε τελικό της Euroleague, μετρώντας 6 κατακτήσεις και μόλις μία ήττα. Απ’ την άλλη, ο συγκεκριμένος, είναι ο 21ος τελικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η… παράδοση θέλει τη Ρεάλ να μετρά 25 νίκες και 12 ήττες από τον Παναθηναϊκό. Στα δυο ματς της κανονικής διάρκειας της Euroleague, υπήρξε «σπάσιμο» της έδρας.

To άρθρο Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός LIVE: Ο Ναν παίρνει πάνω του το ματς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα