Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 87-84: Αγχωτική νίκη στο «μικρό» τελικό και τρίτη θέση στο Final Four της Euroleague

19:44 26/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Με τους Πίτερς και Γουίλιαμς-Γκος να κάνουν «μεγάλο» ματς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει με μεγάλη δυσκολία τη Φενέρμπαχτσε στο Βερολίνο (87-84) και να κατακτήσει την 3η θέση στο Final Four της Euroleague.

Με το ξεκίνημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός

πήρε πόντους με μακρινά σουτ, σε αντίθεση με τη Φενέρμπαχτσε που προσπάθησε να σκοράρει από το «ζωγραφιστό». Οι δυο ομάδες έδωσαν βάση στην άμυνα και έκαναν κακές επιλογές στην επίθεση, κάτι που «μεταφράστηκε» και από το 8-4 του πρώτου πενταλέπτου του ματς (με δυο τρίποντα από τον Κάνααν)

Η Φενέρμπαχτσε βρήκε για λίγο ρυθμό, ο Πιέρ πέτυχε σερί πόντους και έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα (10-12 και 12-15). Ένα σερί 7-0 όμως έδωσε στους Πειραιώτες και πάλι το προβάδισμα (19-15). Ο Ολυμπιακός πέτυχε τελικά 4/7 τρίποντα στο δεκάλεπτο, πήρε μεγάλη βοήθεια από τον Μιλουτίνοφ και το έκλεισε στο +7 (24-17).

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στη δεύτερη περίοδο, έχοντας πολύ καλό πάσινγκ γκέιμ. Η Φενέρμπαχτσε σκόραρε κυρίως με βολές, αλλά είδε την ομάδα του Μπαρτζώκα να κάνει στη συνεχόμενα λάθη, να μην παίρνει βοήθειες από τον Ράιτ και από το -11 έφτασε στο -1 (30-29). Ο Λαρεντζάκης επανάφερε την ηρεμία στην ομάδα του Μπαρτζώκα με τρίποντο, για να έρθει το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ και να ανεβάσει τη διαφορά (35-29)

Με ένα 9-0 ο Ολυμπιακός πάτησε… γκάζι, με τους Λαρεντζάκη, Γουίλιαμς-Γκος και Μιλουτίνοφ να ξεχωρίζουν. Η Φενέρμπαχτσε πήρε πόντους από τον Παπαγιάννη, αλλά έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο -11 (48-37), με τον Πίτερς να πετυχαίνει ένα buzzer-beater τρίποντο.

Η Φενέρμπαχτσε είχε ένα άστοχο ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο που ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε. Πολύ γρήγορα όμως… σοβαρεύτηκε σε άμυνα και επίθεση και έριξε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (58-54), με τον Σανλί να σημειώνει και το πρώτο του τρίποντο στο ματς. Ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα (ο Φαλ δεν σκόραρε ούτε με βολές) και τελικά βρέθηκε και πίσω στο σκορ (61-62). Τελικά, ένα νέο ερυθρόλευκο σερί, με buzzer beater τρίποντο του Λαρεντζάκη, διαμόρφωσε το 66-62 της περιόδου.

Η ομάδας του Μπαρτζώκα στηρίχθηκε στον Πίτερς, ανέβασε τη διαφορά στους δέκα πόντους. Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε έκαναν αρκετές λάθος επιλογές μέχρι το φινάλε του αγώνα, με τον Γουίλμπεκιν να βάζει δυο σερί τρίποντα και τον Σανλί να κάνει το 87-84 πριν το τέλος. Η Φενέρ είχε διαδοχικές άστοχες προσπάθειες για να σκοράρει και να στείλει το ματς στην παράταση κι έτσι η νίκη πήγε στον Ολυμπιακό.

To άρθρο Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 87-84: Αγχωτική νίκη στο «μικρό» τελικό και τρίτη θέση στο Final Four της Euroleague δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα