Πυρετός επαφών Δένδια με Ευρωπαίους για τις δραματικές εξελίξεις σε Αιγαίο και Έβρο

13:15 2/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (02.03.2020) με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Τσεχίας και της Μάλτας, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος ενημέρωσης των Ευρωπαίων εταίρων από τον Νίκο Δένδια για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αύριο Τρίτη (03.03.2020) θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των πρέσβεων της Ε.Ε. και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων

Εθνών.

Click4more: Λέσβος – Οι Τούρκοι πνίγουν παιδιά στη θάλασσα! Ο ρόλος τουρκικής ακταιωρού στην περιοχή της ανείπωτης τραγωδίας

Ήδη την Καθαρά Δευτέρα (02.03.2020) ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρέσβη της Γαλλίας, σε συνέχεια και της χθεσινής επικοινωνίας που είχε με τον ομόλογό του Ζ.-Ι. ΛεΝτριάν.

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Δένδιας θα επικοινωνήσει την Τετάρτη (04.03.2020) με τους τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στα σύνορα, τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Click4more: Πέτσας: Δεν υπάρχει νεκρός στα σύνορα του Έβρου

Παράλληλα, αναμένεται όπως η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (06.03.2020) στο Ζάγκρεμπ, ενώ αύριο Τρίτη (03.03.2020), θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια ο ομόλογός του της Αυστρίας.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα επικοινωνήσει με τους Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται και στη Βουλή των Ελλήνων για τον ίδιο λόγο καθώς και για να ζητήσει τη στήριξή τους στην απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) για την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης.

To άρθρο Πυρετός επαφών Δένδια με Ευρωπαίους για τις δραματικές εξελίξεις σε Αιγαίο και Έβρο δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα