Προβληματισμός στους παίκτες του ΝΒΑ για τυχόν κρούσματα κορονοϊού και την έναρξη της νέας σεζόν

11:40 5/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Το ΝΒΑ μπορεί να οριστικοποίησε την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης ωστόσο τα ερωτήματα από τους παίκτες για τυχόν εμφάνιση κρουσμάτων αλλά και σημαντικά ζητήματα όπως οι ημερομηνίες έναρξης της νέας σεζόν παραμένουν αναπάντητα.

H επισημοποίηση της απόφασης για επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στο ΝΒΑ είναι γεγονός από την Πέμπτη (4/6), με ψήφους 29-1

υπέρ και οι 22 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην “τελική φάση” στο Ορλάντο αναμένεται να ολοκληρώσουν τη σεζόν το αργότερο ως τις 12 Οκτωβρίου, ενώ στις 15 του ίδιου μήνα προγραμματίστηκε το draft.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα απορίες όσον αφορά την εμφάνιση τυχόν κρουσμάτων του κορονοϊού, με τον Άνταμ Σίλβερ να δέχεται σχετική ερώτηση από τον παλαίμαχο σταρ του ΝΒΑ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, σε τηλεοπτική εκπομπή και να απαντά:

“Θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστεί. Μιλάμε με ειδικούς για τον ιό στην Φλόριντα. Θεωρούμε ότι κάνοντας τεστ καθημερινά, αν βρούμε έναν αθλητή θετικό στον ιό θα δούμε τις επαφές που είχε και θα μπορέσουμε να τον απομονώσουμε και να τον χωρίσουμε από την ομάδα του. Ακολούθως θα συνεχίσουμε να κάνουμε τεστ καθημερινά. Πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να διακόψουμε την σεζόν”.

Η αντίδραση των παικτών βέβαια σε μία τέτοια περίπτωση είναι άγνωστο ποια θα είναι, αλλά το κύριο πρόβλημά τους τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι διαφορετικό και αφορά την απόφαση της λίγκας να ορίσει ως ημερομηνία έναρξης της επόμενης σεζόν (2020/21) την 1η Δεκεμβρίου, με την προετοιμασία να ξεκινάει στις 10 Νοεμβρίου. Λιγότερο δηλαδή από ένα μήνα, μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν!

Φυσικά αυτό είναι κάτι που προβληματίζει άπαντες, όπως παραδέχτηκε η δικηγόρος της Ένωσης Παικτών, Μισέλ Ρόμπερτς, αφού εκτός του μηδαμινού χρόνου ξεκούρασης, πολλοί παίκτες που μένουν ελεύθεροι πιθανώς να μην έχουν καν προλάβει να βρουν το νέο σταθμό της καριέρας τους.

To άρθρο Προβληματισμός στους παίκτες του ΝΒΑ για τυχόν κρούσματα κορονοϊού και την έναρξη της νέας σεζόν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα