Πρεζεράκος: Φως στο τούνελ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (video)

21:58 9/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Αχνοφαίνεται ελπίδα και διέξοδο από τον εφιάλτη της πανδημίας και οι πρώτες θυσίες, αποδίδουν. Τα όπλα κατά του ιού ( τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και υγιεινή των χεριών) αν και απλά, είναι αποτελεσματικά και σύμφωνα με τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, απομένει τώρα να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όποια παραπληροφόρηση αφού, το εμβόλιο, αναμένεται να φέρει τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα.

Συνέστησε όμως «να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όποια παραπληροφόρηση υπάρχει, ειδικά αυτή τη στιγμή που είμαστε σε δύσκολη φάση της πανδημίας».

Ο κ. Πρεζεράκος, κατά

τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας (9/12/2020) συνέστησε υπομονή και συνέπεια, γιατί όπως είπε «έχει μείνει λίγο διάστημα» αλλά «πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά που κάναμε μέχρι σήμερα».

Το ζητούμενο για τους περισσότερους, είναι βέβαια οι γιορτές και το αντάμωμα με τα αγαπημένα πρόσωπα. Για το λόγο αυτό ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, επανέλαβε τη μεγάλη σημασία που έχει , φέτος τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε διαφορετικά, με την παρήγορη σκέψη πως «έχει αρχίσει να φαίνεται το φως στο τούνελ, που είναι οι εμβολιασμοί». Επικαλούμενος μάλιστα τον κ. Τσιόδρα, είπε: «όπως θα έλεγε και ο κ. Τσιόδρας το θέμα δεν είναι να αγκαλιάσει ο παππούς και η γιαγιά το εγγόνι, το θέμα είναι, να αγκαλιάσει με ασφάλεια ο παππούς και η γιαγιά το εγγόνι τους».

Οι Έλληνες τα έχουν καταφέρει

Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν μήνες τώρα, επισημαίνοντας, ότι λειτούργησαν τα πάντα υπό την καθοδήγηση 31 ειδικών.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 141 συνεδριάσεις της επιτροπής εμπειρογνώμων με μέση διάρκεια τις 3,5 με 4 ώρες. Είτε ομόφωνα, είτε πλειοψηφικά, όπως είπε και η επιτροπή κατέληγε σε εισήγηση προς την πολική ηγεσία για να ληφθούν οι αποφάσεις.

Click4more: Δείκτης θετικότητας: Να τι πρέπει να γίνει για να δούμε… φως στο τούνελ με τον κορονοϊό

«Οι Έλληνες πολίτες παρά την δύσκολη φάση, τα έχουν καταφέρει», σημείωσε ο κ. Πρεζεράκος, αποδεικνύοντας ότι αυτό, προκύπτει και από την συγκριτική αξιολόγηση με άλλα κράτη ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων.

Ο κ. Πρεζεράκος, πρόσθεσε ότι στο οπλοστάσιο των testing έχουν προστεθεί και τα rapid test, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές για τα τεστ ταχείας δοκιμασίας. Πρόσθεσε ότι η είσοδος των rapid test δοκιμάστηκε με κάθε τρόπο και αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι οι επιστήμονες αρχικά υπέδειξαν ότι θα πρέπει να επιβεβαιώνονται τα θετικά τεστ με μοριακό έλεγχο και στη συνέχεια, αφού φάνηκε η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων τους, αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται μοριακός έλεγχος. «Αυτές οι συνεχείς αλλαγές είχαν ως συνέπεια την ελαφριά μείωση του αριθμού των τεστ. Παρόλα αυτά ήδη έχει αρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός τους και μείωση παρατηρείται το Σαββατοκύριακο κάτι που είναι λογικό».

Σχετικά με την συνταγογράφηση των τεστ σημείωσε ότι οι επιστήμονες έχουν προσδιορίσει τα κριτήρια που κάποιος πρέπει να ελεγχθεί και η πολιτεία έχει εξασφαλίσει την κάλυψη 100% όλων αυτών των περιπτώσεων. Αν ωστόσο, συμπλήρωσε, ο πολίτης κρίνει ότι θέλει να κάνει περισσότερα τεστ, είναι θέμα δικό του και υπάρχει και αυτή η διαθεσιμότητα. «Άρα, κατέληξε, η συνταγογράφηση μέσω ΕΟΠΥΥ δεν θα βοηθούσε κανέναν και πιθανώς να εκτιθέμεθα και ως πολιτεία στην μη ανταπόκριση ικανοποίησης των αιτημάτων αυτών που έχει προσδιορίσει η επιτροπή επιστημόνων».

Δείτε όσα είπε ο κ. Πρεζεράκος

Πηγή φωτογραφίας: Intime.

To άρθρο Πρεζεράκος: Φως στο τούνελ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρεζεράκος, Φως,prezerakos, fos