Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος γίνεται μια ζεστή αγκαλιά για 140 Οργανισμούς και χιλιάδες συνανθρώπους μας

10:01 11/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Για μία ακόμα χρονιά, η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τις τοπικές κοινωνίες, ευρύτερα, μέσα από δωρεές συνολικής αξίας 1.000.000 ευρώ. 

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέα ξεκινήματα. Αυτό το ζεστό, τρυφερό συναίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, όμως, παραμένει «ζωντανό», γιατί ανάγκες υπάρχουν πάντα και παντού, αλλά και πράξεις φροντίδας για τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη.

Εκείνες

οι πράξεις φροντίδας, λοιπόν, σημαίνουν πολλά περισσότερα και αξίζουν την προσοχή μας. Ιδίως όταν κάνουν τη διαφορά στις ζωές συνανθρώπων μας και δημιουργούν κοινωνικό αποτύπωμα. Κι όχι για έναν μονάχα οργανισμό, αλλά για πάνω από 140! Και με το σύνολο της δωρεάς να αγγίζει το 1.000.000 ευρώ. Γιατί ναι, αυτό είναι το ποσό που διέθεσε η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα στο 2021 σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για περισσότερους από 140 Οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα, για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας, και, εν τέλει, τη στήριξη χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Γιατί, δυστυχώς, είναι πολλοί οι άνθρωποι που δεν αναρωτιούνται «τι», αλλά «αν» θα φάμε σήμερα. Στην Ελλάδα, πρόκειται για πάνω από 1 εκατομμύριο συνανθρώπους μας, ανάμεσά τους και παιδιά. Και κάθε χρόνο, το ποσοστό των ανθρώπων που υποσιτίζεται ή βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, δυστυχώς αυξάνεται. Έτσι, μέσα από τις δωρεές της, η ΑΒ Βασιλόπουλος απέδειξε έμπρακτα πως νοιάζεται για όλα όσα έχουν αξία. Και το έκανε στηρίζοντας ορισμένες από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ στην Ελλάδα, όπως την Τράπεζα Τροφίμων, το Ινστιτούτο Prolepsis, το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, την ΕΛΕΠΑΠ και το Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου, αλλά και μικρότερες, όπως την Ανοιχτή Αγκαλιά καθώς και τοπικούς φορείς. Μαζί δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας, στην εκπαίδευση γύρω από την Τοπική Παραγωγή και την Υγιεινή Διατροφή αλλά και στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και της τοπικής κοινωνίας, ευρύτερα. Έτσι, όχι μόνο κάνουν τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας που ωφελούνται από τις δωρεές, αλλά φροντίζουν να μη λείψει τίποτα από το τραπέζι εκείνων που το χρειάζονται περισσότερο.

Ο Δημήτρης Νέντας, Υπεύθυνος της Τράπεζας Τροφίμων Ελλάδος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ΑΒ: «Αυτή τη στιγμή οι Τράπεζες Τροφίμων στην Ελλάδα καλύπτουμε ανάγκες 81.000 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους περισσότερα από 25.000 παιδιά. Για να το καταφέρουμε όλο αυτό, συνεργαζόμαστε καθημερινά με 263 συσσίτια και ιδρύματα. Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η ΑΒ Βασιλόπουλος μας προσέφερε 42,5 τόνους σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία συνήθως δεν μπορούμε να βρούμε από άλλες πηγές και θα μας βοηθήσουν να στηρίξουμε καλύτερα όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Η Ελένη Ν. Σκουρτέλη, πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, εξηγεί ποια είναι η πραγματική αξία της δωρεάς της αλυσίδας σούπερ μάρκετ: «Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει αγκαλιάσει με ιδιαίτερη ευαισθησία, επί σειρά ετών, τα Γενναία μας Παιδιά, προσφέροντας παράλληλα στήριξη στις οικογένειές τους. Φέτος, με τη σημαντική δωρεά της, η ΑΒ θα στηρίξει 1.700 θεραπείες αποκατάστασης για τα παιδιά μας, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίσει βασικά είδη πρώτης ανάγκης για 275 οικονομικά αδύναμες οικογένειες των παιδιών μας. Η ουσιαστική συμβολή της ΑΒ στην επιτυχία των προγραμμάτων της ΕΛΕΠΑΠ, αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση του πολυετούς έργου του Ιδρύματος που προσφέρει καθημερινά ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποκατάστασης, σε περισσότερα από 1.000 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με αναπηρία».

Να πώς μεταφράζονται οι “αριθμοί” σε αχτίδα ελπίδας για κάθε συνάνθρωπό μας. Να πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται για όλα όσα έχουν αξία, γιατί γνωρίζει πως το φαγητό δεν είναι απλώς πρώτες ύλες, αλλά μια βασική ανάγκη. Να και γιατί εμείς, με τη σειρά μας, οφείλουμε να στηρίζουμε εταιρείες σαν αυτή, και να συμβάλλουμε έτσι στη δημιουργία ενός κόσμου γεμάτου αποδοχή κι αλληλεγγύη.

To άρθρο Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος γίνεται μια ζεστή αγκαλιά για 140 Οργανισμούς και χιλιάδες συνανθρώπους μας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα