Έκτη μέρα πολέμου: Τα ουκρανικά εδάφη που ελέγχουν οι Ρώσοι - Περικυκλώνουν, χτυπούν και προχωρούν

03:59 2/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους σε παραμεθόριες περιοχές στο βόρειο, ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας.

Παρόλα αυτά, όπως εκτιμά αναλυτής του CNN, οι Ρώσοι εισβολείς έκαναν μικρότερη πρόοδο από ό,τι αναμενόταν προς την πρωτεύουσα, το Κίεβο.

Το τελευταίο 24ωρο, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε βασικές πόλεις από πολλές πλευρές, κλιμακώνοντας τους βομβαρδισμούς τους, στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη

της Ουκρανίας, στα βορειοανατολικά. Διέσπασαν, επίσης, μία πόλη – λιμάνι στον νότο, και πιθανότατα έχουν περικυκλώσει αρκετές άλλες.

Δείτε χάρτη του CNN με τα ουκρανικά εδάφη που ελέγχουν σήμερα, Τετάρτη (02.03.2022), οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις:

Η Ρωσία έχει, επίσης, εντείνει τις επιθέσεις της στο Κίεβο, με ρουκέτες να πλήττουν το μνημείο του Ολοκαυτώματος Μπάμπι Γιαρ. Ένας πύραυλος έπληξε, επίσης, ένα ιδιωτικό μαιευτήριο κοντά στην πόλη.

Εν τω μεταξύ, μία ρωσική συνοδεία αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων και ρυμουλκούμενου πυροβολικού μήκους 60 χλμ. κατευθύνεται προς την ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies.

To άρθρο Έκτη μέρα πολέμου: Τα ουκρανικά εδάφη που ελέγχουν οι Ρώσοι - Περικυκλώνουν, χτυπούν και προχωρούν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα