Κόλαση το Χάρκοβο, σκοτώνονται άμαχοι από την αλλαγή πολεμικής τακτικής του Πούτιν - «Στόχοι ακόμη και σχολεία»

02:36 2/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Έκτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η τακτική των Ρώσων στρατιωτικών διοικητών μοιάζει να μεταβάλλεται και να μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο αστικά κέντρα.

Την ώρα που η Μόσχα προειδοποιούσε τους κατοίκους του Κιέβου να φύγουν, εξαπέλυε πλήγματα με ρουκέτες εναντίον της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, του Χάρκοβου.

Φαίνεται ότι ενώ διανύουμε το έκτο 24ωρο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η πολεμική τακτική των Ρώσων διοικητών αλλάζει, καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας πλήττουν πια και αστικά κέντρα.

Παράλληλα, ο Ουκρανός υπουργός Υγείας, Βίκτορ Λιάσκο, ανέφερε μέσω

Facebook ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν παιδίατρο αναισθησιολόγο ανοίγοντας πυρ εναντίον του αυτοκινήτου της, καθώς μετέφερε τραυματισμένο ανιψιό της σε νοσοκομείο από το χωριό Κουχάρι, στην περιφέρεια του Κιέβου.

Δείτε την ανάρτηση:

 

Εισβολή στην Ουκρανία: «Δεκάδες κάτοικοι του Χάρκοβου, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν»

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά 16 κατευθυνόμενοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προχθές Δευτέρα (28.02.20220 από τις 19:07 ως τις 19:51 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας) εναντίον συνοικιών του Χάρκοβου από ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό το οποίο βρισκόταν στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Μπιέλγκοροντ της Ρωσίας.

Πάντα κατά το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, καταστράφηκαν «πολυκατοικίες, σχολεία, νηπιαγωγεία και άλλες υποδομές» και «δεκάδες κάτοικοι του Χάρκοβου, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν».

«Δυστυχώς, με την τρέχουσα κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολο η αεροπορία να καλύπτει τον εναέριο χώρο σε αυτή την περιοχή, διότι μέρος του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας καταστράφηκε από ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Κρουζ», πρόσθεσε το υπουργείο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα κανένα από τα συμβάντα αυτά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κόλαση το Χάρκοβο, σκοτώνονται άμαχοι από την αλλαγή πολεμικής τακτικής του Πούτιν - «Στόχοι ακόμη και σχολεία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα