Πέτα μάσκα και γραβάτα! Δείπνο Μητσοτάκη – Νετανιάχου με… αποστάσεις (pics, video)

10:42 17/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Οι μέρες επιβάλλουν νέα δεδομένα. Όπως παραδείγματος ένα επίσημο δείπνο προς τιμήν ενός ηγέτη να γίνεται μόνο μεταξύ… οικογενειών και με αποστάσεις. Τη νέα πραγματικότητα και στα επίσημα ταξίδια έζησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ισραήλ.

Ήταν το πρώτο ταξίδι που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά το lockdown που επέβαλε ο κορονοϊός.

Και οι εικόνες από το δείπνο που παρέθεσε το Μπενιαμίν Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα στον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα και τον γιό τους Κωνσταντίνο) αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Click4more Μητσοτάκης: Ήλιος, θάλασσα και… ανασχηματισμός – Ο χρονικός “ορίζοντας” και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να πάει χωρίς… γραβάτα στο δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία, κάτι που φαίνεται να… αιφνιδίασε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Εκείνος και γραβάτα φορούσε και μάσκα. Και μόλις είδε τον Έλληνα πρωθυπουργό «αγραβάτωτο», αμέσως του είπε «εγώ δεν έβγαλα τη γραβάτα μου, να τη βγάλω». Και το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αφού αντάλλαξαν… αγκωνιές, τα δυο ζευγάρια και οι γιοί τους πέρασαν στο εσωτερικό της πρωθυπουργικής κατοικίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και αφού βγήκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες, ήρθε η ώρα να καθίσουν στο τραπέζι.

Το δείπνο δεν θύμιζε σε τίποτα όσα ξέραμε. Με πολλούς καλεσμένους. Όχι. Μόνο οι δυο οικογένειες. Από τη μια πλευρά του τραπεζιού Μαρέβα, Κωνσταντίνος και Κυριάκος Μητσοτάκης, από την άλλη ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, η σύζυγός του και ο γιος τους. Και ανάμεσα στις καρέκλες τους, απόσταση…

Μητσοτάκης: Μας κάνατε να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας

Στις δηλώσεις που έκαναν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ πριν από το επίσημο δείπνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη φιλοξενία.

«Ευχαριστώ εσάς και τη σύζυγό σας Σάρα για τη θαυμάσια φιλοξενία. Ευχαριστώ που μας καλέσατε στην κατοικία σας. Ευχαριστώ που μας καλέσατε στην κατοικία σας. Είχαμε μία πολύ γεμάτη αλλά, νομίζω, άκρως παραγωγική ημέρα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτό το ταξίδι αποτελεί ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας. Πέρα όμως από τους τρεις τομείς που αναφέρατε, μπορώ να σκεφτώ αρκετούς ακόμη: συνεργασία στην άμυνα, στην καινοτομία και στις άμεσες επενδύσεις ισραηλινών εταιρειών στην Ελλάδα.

Θεωρώ ότι, παρόλο που αυτή η διακυβερνητική συνάντηση λαμβάνει χώρα σε ασυνήθιστες συνθήκες, είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να έρθουμε στο Ισραήλ. Αυτό είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό από την εκδήλωση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ως αφορμή για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τη θαυμάσια φιλοξενία. Μας κάνατε πραγματικά να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας, είπε ο πρωθυπουργός.

Πριν, ο Μπενιαμίν Νεντανιάχου είχε κι εκείνος ευχαριστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ με… νόημα είπε την ώρα που μιλούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός: «παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις σας. Μπορώ να σας πω από την προσωπική εμπειρία μου ότι αποδίδουν».

«Απέδιδαν πράγματι πριν τον κορονοϊό. Ανεβήκαμε εννέα θέσεις στην κατάταξη βασικών δεικτών ανταγωνιστικότητας, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. O κορονοϊός θα αποτελέσει ένα πλήγμα, μεγάλο πλήγμα, αλλά ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε γρήγορα. Ευχαριστώ που αναφερθήκατε στον τουρισμό. Θα είμαστε σε θέση να σας υποδεχθούμε όταν αποφασίσετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτείτε την Ελλάδα. H 1η Αυγούστου ενδεχομένως είναι μια καλή ημερομηνία, αλλά βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα. Κάτι το οποίο πρέπει όμως να γνωρίζετε είναι ότι θα φροντίζουμε ώστε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται, αλλά και να είναι ασφαλείς στην Ελλάδα. Συνεπώς, ευελπιστούμε να δούμε αρκετούς Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα προς τα τέλη του καλοκαιριού».

To άρθρο Πέτα μάσκα και γραβάτα! Δείπνο Μητσοτάκη – Νετανιάχου με… αποστάσεις (pics, video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα