Πέντε νεκροί σε μια μέρα στη Σερβία – Τα «’βαλε» με δημοσιογράφο ο Βούτσιτς

19:03 10/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Ξεπέρασαν τις 3.000 τα κρούσματα κορονοϊού στη Σερβία. Μέσα σε 24 ώρες, η χώρα κατέγραψε 238 νέα κρούσματα και πέντε νέους θανάτους. Επίθεση Βούτσιτς σε δημοσιογράφο όταν τον ερώτησε αν έκανε τεστ για κορονοϊό!

Συνολικά 3.105 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από κορονοϊό στη Σερβία, ενώ μετά τους νέους πέντε θανάτους ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 71.

Click4more Μεγάλη Παρασκευή σε drive

in! Πρωτοφανείς εικόνες λόγω κορονοϊού (pics)

Στα νοσοκομεία αναφοράς και στις προσωρινές νοσοκομειακές δομές νοσηλεύονται 2.107 ασθενείς. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 136 ασθενείς των οποίων η αναπνοή υποστηρίζεται μηχανικά. Στην Σερβία μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί για κορονοϊό 14.240 άνθρωποι.

Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της νόσου με δεδομένο ότι η επιδημία θα φτάσει στο αποκορύφωμα της. Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Σερβία θα μπορέσει να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αρχίσουν να ανακαλούνται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα στο τέλος Απριλίου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα (Παρασκευή, 11.04.2020) να επιβληθεί γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Εκνευρισμένος Βούτσιτς

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Νις, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί και το μέτρο της γενικής απαγόρευσης και του αποκλεισμού του Βελιγραδίου και άλλων πόλεων για μεγαλύτερο διάστημα, εφόσον την ερχόμενη εβδομάδα δεν παρουσιάσει φθίνουσα πορεία η καμπύλη των νέων κρουσμάτων.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νις, απέφυγε να απαντήσει αν υποβλήθηκε σε εξετάσεις για κορονοϊό με δεδομένο ότι ο πρωτότοκος γιος του Ντανίλο βρέθηκε θετικός και εισήχθη σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Επιτέθηκε μάλιστα στον δημοσιογράφο που υπέβαλε την ερώτηση χαρακτηρίζοντας υποκρισία το ενδιαφέρον για την υγεία του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Πέντε νεκροί σε μια μέρα στη Σερβία – Τα «’βαλε» με δημοσιογράφο ο Βούτσιτς δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα