Πελώνη: Μειώνονται οι καταλήψεις – Πως θα γίνεται η πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση

14:10 1/10/2020 - Πηγή: NewsIt

“Το δίλημμα δεν αφορά την Ελλάδα, αλλά την Τουρκία και τις σχέσεις της με την ΕΕ”, τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Ως προς το στόχο της ελληνικής πλευράς, επισήμανε ότι είναι να εκφραστεί στην πράξη ο πλήρης σεβασμός και η προστασία

των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και ο κατάλογος με τις επαπειλούμενες κυρώσεις να μπορεί να εφαρμοστεί αυτομάτως εφόσον η Άγκυρα προχωρήσει ξανά σε μονομερείς ενέργειες.

Σε ό,τι αφορά τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία επανέλαβε ότι δεν τέθηκε ούτε μπορεί να τεθεί ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και ότι το πλαίσιο των επαφών είναι και παραμένει συγκεκριμένο: η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Επίσης, πάλι εν όψει της Συνόδου Κορυφής, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξ αρχής στηρίξει το αίτημα της Κύπρου για τις κυρώσεις που αφορούν τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μειώνονται οι καταλήψεις

Σχολιάζοντας το ζήτημα των καταλήψεων και την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την τηλεκπαίδευση, η κυρία Πελώνη τόνισε πως όλα είναι εδώ και καιρό έτοιμα και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εφαρμόζεται ούτως ή άλλως σε όσα σχολεία δεν λειτουργούν. 

Επίσης, διευκρίνισε πως η κυβέρνηση: 

– Έχει αναβαθμίσει τα ψηφιακά συστήματα του υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης.

– Έχει εξασφαλίσει δωρεάν χρήση πλατφόρμας, η οποία έχει ήδη συνδεθεί από την αρχή του σχολικού έτους με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

– Έχει εξασφαλίσει δωρεάν δεδομένα για τη χρήση πλατφορμών που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση.

– Έχει ενισχύσει τα σχολεία με πάνω από 20.000 φορητές συσκευές, οι οποίες διατίθενται ήδη με απόφαση του διευθυντή σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, ενώ αναμένονται άλλες 50.000 συσκευές μέσω ΕΣΠΑ.

– Υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα ακόμη και τηλεφωνικά, με απλή κλήση και αστική χρέωση.

Επίσης, πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας έχουν γίνει 32.291 προσλήψεις αναπληρωτών έως το τέλος Σεπτεμβρίου και 4.485 μόνιμοι διορισμοί, δηλαδή ο μεγαλύτερος αριθμός των τελευταίων ετών.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, έληξαν οι μισές καταλήψεις στη συγκεκριμένη περιοχή και ξεκίνησε κανονικά η τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα τα κλειστά σχολεία να είναι λιγότερα από 40.

Σχετικά με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που ενισχύουν από σήμερα το στόλο των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα, για την αποφυγή συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε σε ερώτηση του newsit.gr ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ένα σχέδιο αναμόρφωσης των αστικών συγκοινωνιών και ότι την τελευταία 10ετία δεν είχε γίνει καμία προμήθεια νέου οχήματος ή πρόσληψη οδηγού. Επίσης, ότι ενώ τον Ιούλιο κυκλοφορούσαν 850 λεωφορεία σήμερα κυκλοφορούν 1.150 συν τα νέα από τις συμπράξεις με το ΚΤΕΛ και την επικείμενη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα (500 έως το τέλος του έτους). Μάλιστα, σημείωσε απαντώντας στην κριτική για κοστοβόρες συμβάσεις ότι ενώ πριν τις συμπράξεις με τα ΚΤΕΛ και τον ιδιωτικό τομέα το μέσο κόστος ήταν 3 ευρώ ανά χιλιόμετρο, τώρα είναι 1,3.

Τα είπαν για την «διαφωνία» Σταϊκούρα για τις Θερμοπύλες

Τέλος, η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε και στη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο και τις αυστηρές συστάσεις προς τους υπουργούς του. Υποστήριξε πως η αναφορά του πρωθυπουργού ήταν συλλογική και δεν την προσωποποίησε, ωστόσο παραδέχθηκε πως “έγινε ανοικτή συζήτηση” με αφορμή τη διαφωνία του Χρήστου Σταϊκούρα με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στις Θερμοπύλες, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, ως τοπικός βουλευτής, βρίσκεται σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό, Νότη Μηταράκη και γενικότερα η κυβέρνηση συνομιλεί με όλες τις τοπικές κοινωνίες και δηλώνει ανοικτή να συζητήσει εναλλακτικές προτάσεις.

To άρθρο Πελώνη: Μειώνονται οι καταλήψεις – Πως θα γίνεται η πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα