Παυλάκης για κρούσματα: Δραματική μείωση, αν διατηρηθεί το ιδιότυπο κλείσιμο

08:45 27/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (27.01.2022) στον ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος στη μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, σχολίασε πως «δεν είναι σωστό να πανηγυρίζουμε» καθώς η θετικότητα βρίσκεται ακόμα σε υψηλά επίπεδα. 

Για να δούμε δραματική μείωση κρουσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως είπε ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ,

θα πρέπει να διατηρηθεί το ιδιότυπο «κλείσιμο» των τελευταίων ημερών. Ο Γιώργος Παυλάκης σχολίασε πως είναι μεγάλη ευκαιρία να αποκλιμακωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, αν συνεχιστεί ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών, παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και διατηρηθεί η τηλεργασία. 

«Αν διατηρηθεί αυτό το ιδιότυπο κλείσιμο, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή σε 10-15 ημέρες από τώρα τα κρούσματα θα μειωθούν δραματικά», τόνισε ο γιατρός. «Είναι σημαντικό να διδαχθούμε ότι το κλείσιμο περιορίζει τα κρούσματα» πρόσθεσε, ωστόσο -όπως ανέφερε- οι θάνατοι θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα.

Για την τωρινή εικόνα της πανδημίας σχολίασε πως «δεν είναι σωστό να πανηγυρίζουμε» καθώς όπως εξήγησε τα κρούσματα είναι μεν μειωμένα αλλά η θετικότητα βρίσκεται ακόμα σε υψηλά επίπεδα. «Όταν έχουμε 20.000 κρούσματα και λέμε ότι πάμε καλά υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

To άρθρο Παυλάκης για κρούσματα: Δραματική μείωση, αν διατηρηθεί το ιδιότυπο κλείσιμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα