Πώς θα λειτουργήσει σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας – Σχολεία, παιδικοί, τράπεζες, καταστήματα και ΜΜΜ

06:54 27/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίδα» να έφυγε, τα χιόνια όμως σε ορισμένες περιοχές παραμένουν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν και σήμερα (27.01.2022) διαφοροποιήσεις στη λειτουργία της χώρας. Εκατομμύρια πολίτες θα πρέπει να προσαρμοστούν στις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με τις αλλαγές να «αγγίζουν» τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.  

Το πρωινό της Πέμπτης, όπως είπε χαρακτηριστά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα γίνει επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα μετά την κακοκαιρία Ελπίδα.

Για την Περιφέρεια Αττικής

και την Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, ισχύουν τα εξής:

Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Οι ανοιχτοί παιδικοί σταθμοί στην Αττική

Σε όλους τους Δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών αλλά και σε άλλους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι ανοιχτοί και θα λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Αν και το απόγευμα της Τετάρτης (26.01.2022) βγήκε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που έλεγε ότι κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022 σε όλες τις περιοχές της χώρας, στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων, υπάρχουν Δήμοι της Αττικής που θα λειτουργήσουν κανονικά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κάποιοι Δήμοι έκριναν ότι είναι εφικτό να λειτουργήσουν κανονικά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, και προφανώς και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, και εξέδωσαν σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. 

Για πληροφορίες για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στην περιοχή σας, απευθυνθείτε στον Δήμο σας, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, ή ενημερωθείτε από τον επίσημο λογαριασμό του εκάστοτε Δήμου στο Facebook.

Ενδεικτικά, ο Δήμος Περιστερίου, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, ο Δήμος Αιγάλεω, Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Δήμος Χαϊδαρίου, ο Δήμος Ιλίου και ο Δήμος Πετρούπολης, με επίσημες ανακοινώσεις τους, γνωστοποιήσαν ότι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στις περιοχές αυτές θα λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Με βάση την επίσημη ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, τα καταστήματα στις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης μπορούν να λειτουργήσουν από τις 10.00 το πρωί έως και 18.00 το απόγευμα.

Με τηλεφωνική επικοινωνία στις τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωση της συστήνει στους συναλλασσόμενους να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στις τράπεζες, όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτές, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Συγκεκριμένα η ΕΕΤ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».

Τι ισχύει για τα ΜΜΜ

Αλλαγές θα υπάρχουν σήμερα και στα ΜΜΜ. Στις 6:00 π.μ. αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, κάποιες λεωφορειακές γραμμές δεν θα λειτουργήσουν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ενώ άλλες θα λειτουργήσουν τμηματικά, ανάλογα με τις κατά τόπους οδικές συνθήκες, όπως συνέβη και την Τετάρτη.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ) αναμένεται να κινηθούν κανονικά, εκτός απροόπτου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε την αναστολή των στάσεων εργασίας που είχε εξαγγείλει στον σιδηρόδρομο για την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

 

To άρθρο Πώς θα λειτουργήσει σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας – Σχολεία, παιδικοί, τράπεζες, καταστήματα και ΜΜΜ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα