Παροξυσμός στα τουρκικά ΜΜΕ: «Πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα;»

11:45 5/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν σταματά τις προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας, με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ της Τουρκίας να διερωτώνται αν η χώρα του ετοιμάζεται να εισβάλει στα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα, δημοσιογράφος του CNN Turk ρώτησε ανοιχτά τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, εάν επίκειται τουρκική επιχείρηση στην Ελλάδα.

Ο Οκτάι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, δεν απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει εισβολή, αντίθετα περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε ένα μήνυμα και πλέον ο καθένας πρέπει να προσέξει τα βήματά του πριν κάνει οτιδήποτε.

Δημοσιογράφος CNN Turk: Ο πρόεδρος έστειλε σημαντικά μηνύματα προς την Ελλάδα. Είπε “μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”. Θέλουμε το σχόλιο σας, πρόκειται η Τουρκία να κάνει κάποια επιχείρηση;

Φουάτ Οκτάι: Ο πρόεδρος μας έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αν θα μπείτε σε κάποιο παιχνίδι εναντίον της Τουρκίας θα πρέπει να το σκεφτείτε δυο φορές. Ο καθένας να προσέξει πια βήματα του πριν κάνει οτιδήποτε.

Το ενδεχόμενο πολέμου Ελλάδας – Τουρκίας απασχολεί σοβαρά την τουρκική τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ο διάλογος της παρουσιάστριας του Haber Turk με Τούρκο δημοσιογράφο και αναλυτή Γκουργκάν Ζενγκίν. Η παρουσιάστρια διερωτήθηκε εάν μπορεί η ένταση να φτάσει σε επίπεδο πολέμου και η Τουρκία να εισβάλει στην Ελλάδα, με τον Ζενγκίν να της απαντά ψύχραιμα, θυμίζοντας ότι Άγκυρα και Αθήνα είναι και οι δύο χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.

 

Η τουρκική αντιπολίτευση από την πλευρά της επιχειρεί να διαγωνιστεί σε προκλητικότητα με τον Ερντογάν και τα στελέχη του, καθώς η Τουρκία μπαίνει και σε προεκλογική χρονιά.

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μπουλέντ Τέζτζαν απευθύνθηκε στον Ερντογάν και τον κάλεσε να αφήσει τα τραγούδια και τα «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά» και τον κατηγόρησε ότι δεν μίλησε όταν η Ελλάδα… εισέβαλε στα νησιά.

«Όταν εισέβαλαν στα νησιά μπροστά στα μάτια σου εδώ και 20 χρόνια. Γιατί δεν μιλούσες; Γιατί δεν μας άκουγες… Τώρα το μέλημα σου είναι η πατρίδα ή οι εκλογές;», είπε ο Τεζτζάν.

Αξίζει να σημειωθεί το στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η αντιπολιτευόμενη στον Ερντογάν εφημερίδα Sozcu γράφει: «Σας τα λέγαμε για τα νησιά πως μας τα πήραν οι Έλληνες… Τώρα ξυπνήσατε;».

 

To άρθρο Παροξυσμός στα τουρκικά ΜΜΕ: «Πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα;» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα