Παραολυμπιακοί Αγώνες: LIVE η τελετή έναρξης στο Τόκιο

14:13 24/8/2021 - Πηγή: NewsIt

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν σήμερα (24/8) στο Τόκιο με την τελετή έναρξης να λαμβάνει χώρα χωρίς θεατές, καθώς οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορονοϊού είναι πολύ δύσκολες. Το κείμενο ανανεώνεται. 

Οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 24 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου, δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν

κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

It’s #OpeningCeremony day again! #UnitedByEmotion | #Paralympics pic.twitter.com/UyYaetorlg

— #Tokyo2020 (@Tokyo2020) August 24, 2021

Η σημαία της Ιαπωνίας μπαίνει τώρα στο στάδιο για την έπαρσή της. 

Ο όμορφος τρόπος που σκέφτηκαν οι Ιάπωνες για να σχηματίσουν το σύμβολο των Παραολυμπιακών Αγώνων είναι αυτός του Παρα-αεροδρομίου, με τρεις προπέλες να σηκώνονται ψηλά και μέσω κυμάτων αέρα να σχηματίζουν το σύμβολο.

Όμορφα βίντεο και πολλά πυροτεχνήματα από τους Ιάπωνες, ενώ τώρα γίνεται η παρουσίαση των αθλημάτων. Μέσω γραφικών έχει διαμορφωθεί κάτι σαν αεροδιάδρομος και από τα μεγάφωνα ακούγονται αναγγελίες σε στυλ αεροδρομίου για κάθε αποστολή που εισέρχεται στο στάδιο.  Στο στάδιο βρίσκεται και ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο.

Αυτή τη στιγμή μπαίνει στο γήπεδο η αποστολή του Αφγανιστάν, που ταλαιπωρείται από ένοπλες συγκρούσεις και την έλευση των Ταλιμπάν στην εξουσία τις τελευταίες ημέρες. Συνεχίζεται υπό τους ήχους μουσικής η είσοδος των αποστολών στο στάδιο. 

Τώρα μπαίνει η ελληνική αποστολή των 44 αθλητών και 5 συνοδών στο στάδιο! Σημαιοφόρος ο Θανάσης Κωνσταντινίδης μαζί με την Άννα Ντέντα. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα συμμετάσχουν στα εξής 11 αγωνίσματα: Στίβος, Κολύμβηση, Άρση Βαρών σε πάγκο, Μπότσια, Ξιφασκία με Αμαξίδιο, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Αντισφαίριση με Αμαξίδιο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Ποδηλασία και Τζούντο.

 

Νωρίτερα εισήλθε στο στάδιο και η ολυμπιακή αποστολή των προσφύγων με σημαιοφόρο την Αλία Ίσα, που γεννήθηκε στην Ελλάδα από Σύριους γονείς, έχει ως πρότυπο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ονειρεύεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, όπως δήλωσε στο NBC

Η είσοδος της Ελλάδας νωρίτερα

Συνεχίζεται η είσοδος των αποστολών στο Ολυμπιακό Στάδιο. Φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της η πομπή των αποστολών. Οι τρεις τελευταίες χώρες μπαίνουν εισέρχονται τώρα στο Στάδιο με την ακόλουθη σειρά: Πρώτα οι ΗΠΑ που θα διοργανώσει τους Αγώνες του 2028, μετά η Γαλλίας που θα είναι η οικοδέσποινα το 2024 και τέλος φυσικά η τωρινή διοργανώτρια, Ιαπωνία

Λίγο πριν την κήρυξη της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είχαμε την ομιλία της προέδρου της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και του προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής.

 

 

To άρθρο Παραολυμπιακοί Αγώνες: LIVE η τελετή έναρξης στο Τόκιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα