Μεσαρά: Πρόσωπο - «κλειδί» για τη δολοφονία του 39χρονου - Σπαραγμός από τις κόρες του

13:28 24/8/2021 - Πηγή: NewsIt

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μεσαράς στην Κρήτη από την άγρια δολοφονία του 39χρονου κτηνοτρόφου έξω από το σπίτι του, την ώρα που οι αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προσπαθώντας να εντοπίσουν περισσότερα στοιχεία. Μάλιστα, εδώ και ώρες ανακρίνεται πρόσωπο «κλειδί».

Το θύμα της δολοφονίας στη Μεσαρά ήταν πατέρας δύο παιδιών, της Μαρίας – Γαρυφαλλιάς και της Ελπινίκης. Πληροφορίες αναφέρουν πως η μικρότερη κόρη της οικογένειας βρισκόταν κοντά στον πατέρα της την ώρα της δολοφονίας.

Τα δύο κορίτσια είχαν μεγάλη αδυναμία στον πατέρα τους και ιδιαίτερα η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας. 

Όπως γράφει το cretalive, η μεγαλύτερη κόρη του δεν μπορούσε να διαχειριστεί την είδηση του θανάτου του πατέρας της και έλεγε σε συγγενείς και φίλους: «Δεν μπορώ, έχασα το άλλο μου μισό, το στήριγμα μου, δεν μπορώ να το πιστέψω. Αχ πατέρα, πατερούλη μου, πού είσαι;».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το θύμα ήταν παλιός γνώριμος της αστυνομίας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν είχε απασχολήσει τις αρχές. 

Συγγενής του 39χρονου, μιλώντας στο newsit.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ό,τι και να είχε κάνει δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος. Πολύ κακός θάνατος. Δεν το περιμέναμε ποτέ τέτοιο πράγμα. Είναι σοκαρισμένο όλο το χωριό. Δεν νομίζω να έχουμε βεντέτα. Θα δείξει βέβαια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός θα ανοίξουν πολλά στόματα».

Στο επίκεντρο ο «αυτόπτης μάρτυρας»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες της αστυνομίας στοχεύουν στον άνθρωπο που αντιλήφθηκε πρώτος τη δολοφονία. Ο άνδρας καταθέτει εδώ και ώρες στις αρχές, καθώς οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν έχει σχέση με το έγκλημα ή όχι. 

Παράλληλα, η αστυνομία εκτιμά ότι ο κτηνοτρόφος δολοφονήθηκε με κυνηγετικό όπλο, καθώς βρέθηκαν φυσίγγια με μικρή διασπορά.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, πέρα από το προφανές, ότι η δολοφονία δηλαδή σχετίζεται με το παρελθόν του 39χρονου. Ελέγχουν κάθε τυχαία συνάντηση, κάθε λογομαχία και οτιδήποτε έμοιαζε διαφορετικό σε γείτονες και συγγενείς, καθώς το κίνητρο της δολοφονίας μπορεί να βρίσκεται στο πρόσφατο παρελθόν.

Μάλιστα, πιστεύουν πως αν δεν βρεθεί ο δολοφόνος τα πρώτα 24ωρα τότε η υπόθεση μπορεί να καθυστερήσει να εξιχνιαστεί χρονικά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο δράστης – ή οι δράστες – είχε μελετήσει καλά το σχέδιο του πριν δολοφονήσει τον κτηνοτρόφο. Είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του 39χρονου πίσω από δεμάτια με άχυρα. Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι τον παρακολουθούσε για μέρες και ήξερε που ακριβώς καθόταν στο μπαλκόνι τα βράδια. Έτσι όταν έφυγε η σύζυγός του να πάει στο φαρμακείο έφερε εις πέρας το δολοφονικό του σχέδιο…

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 6:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Πνεύματος στο Πετροκεφάλι. 

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

Mε πληροφορίες από Cretalive, cretapost, Creta24

To άρθρο Μεσαρά: Πρόσωπο - «κλειδί» για τη δολοφονία του 39χρονου - Σπαραγμός από τις κόρες του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεσαρά, Σήμερα, 39χρονου –,mesara, simera, 39chronou –