Πάολο Ρόσι: Το μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού για το θάνατο του θρύλου της «σκουάντρα ατζούρα»

17:01 10/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο θάνατος του 64χρονου θρύλου του ιταλικού ποδοσφαίρου, Πάολο Ρόσι, συγκλόνισε τη γειτονική χώρα. Ο πρωθυπουργός της, Τζουζέπε Κόντε, αναφέρθηκε στον «αξέχαστο πρωταθλητή» της «σκουάντρα ατζούρα».

Πήρε… βελόνα και κλωστή και το καλοκαίρι του 1982 έραψε στο πέτο της εθνικής Ιταλίας το τρίτο της Μουντιάλ, σκοράροντας έξι γκολ στα τελευταία τρία ματς της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στην Ισπανία. Ο Πάολο Ρόσι

έγινε ποδοσφαιρικός θρύλος στη γείτονα χώρα, αλλά τώρα σκόρπισε τη θλίψη στο χώρο του αθλήματος, με την είδηση του θανάτου του.

Click4more – Πάολο Ρόσι: Η Ιταλία έχασε τον ήρωά της! (videos)

 

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος –και όχι μόνο- εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του θρυλικού «Παμπλίτο». Τον απεριόριστο σεβασμό του προς τον Πάολο Ρόσι, εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιουζέπε Ρόσι.

“Το καλοκαίρι του 1982 με τα γκολ του χάρισε ένα όνειρο σε ολόκληρες γενιές. Ήταν το σύμβολο μίας εθνικής ομάδας και μίας Ιταλίας, ενωμένης και επίμονης, ικανής να νικήσει αντιπάλους τεραστίων διαστάσεων.

Αντίο στον Πάολο Ρόσι, σε έναν αξέχαστο πρωταθλητή. Η Ιταλία θα σε θυμάται με στοργή”, ανέφερε ο Τζουζέπε Κόντε στη συγκινητική του ανάρτηση στο Twitter.

 

Nell’estate del 1982 con i suoi gol ha regalato un sogno a intere generazioni. È stato il simbolo di una Nazionale e di un’Italia, unita e tenace, capace di battere avversari di enorme caratura. Addio a Paolo Rossi, indimenticabile campione. L’Italia ti ricorderà con affetto pic.twitter.com/oxaYUwsquf

Giuseppe Conte (@GiuseppeConteIT) December 10, 2020

To άρθρο Πάολο Ρόσι: Το μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού για το θάνατο του θρύλου της «σκουάντρα ατζούρα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα