ΠΑΟΚ: Οι πιθανοί του αντίπαλοι στα προκριματικά του νέου Champions League

11:01 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας στη Super League και η σεζόν 2024/25 θα τον βρει στα προκριματικά του Champions League (ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας

στη διοργάνωση).

Ο ΠΑΟΚ σήκωσε το 4ο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην ιστορία του και πλέον έχει μια άλλη, μεγάλη, πρόκληση μπροστά του. Να βρεθεί για πρώτη φορά σε ομίλους Champions League.

Ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό του νέου Champions League στις 23-24 και 30-31 Ιουλίου (κλήρωση στις 19/6). Ο ΠΑΟΚ θα βρίσκεται στους ισχυρούς κεφαλαιοποιώντας την καλή ευρωπαϊκή του παρουσία τα τελευταία χρόνια (37.000 βαθμοί στο ranking).

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League υπάρχουν δώδεκα πιθανοί αντίπαλοι, που είτε έχουν προκριθεί απευθείας στον συγκεκριμένο γύρο, είτε θα προκύψουν από ζευγάρια του πρώτου προκριματικού.

Οι σίγουροι πιθανοί αντίπαλοι είναι οι: Ελσίνκι (Φινλανδία), Φλόρα Ταλίν (Εσθονία), Στεάουα (Ρουμανία), Κλάκσβικ (Νησιά Φερόε), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία). Λίνκολν (Γιβραλτάρ), TNS (Ουαλία). Ρίγα (Λετονία), Πετροκούμπ (Μολδαβία), Γιαγκελόνια ή Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία).

Σε περίπτωση που περάσει στον τρίτο γύρο (κλήρωση στις 22 Ιουλίου, παιχνίδια στις 6-7 και 13 Αυγούστου), η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι ξανά στους ισχυρούς και θα έχει έξι πιθανούς αντιπάλους.

Οι επικρατέστεροι, εφόσον δηλαδή προκριθούν από τον δεύτερο γύρο, είναι οι Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Μάλμε (Σουηδία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Μίντιλαντ (αν πάρει το πρωτάθλημα Δανίας) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία).

Στα πλέι οφ του Champions League (κλήρωση στις 5 Αυγούστου, αγώνες 20-21 και 27-28 του μήνα) το έργο του ΠΑΟΚ θα είναι πιο δύσκολο. Υποψήφιοι αντίπαλοι είναι οι Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ) και Γαλατάσαραϊ (Τουρκία).

Φυσικά, ο ΠΑΟΚ έχει και το “μαξιλαράκι” του… υποβιβασμού στα προκριματικά του Europa League και του Conference League, σε περίπτωση αποκλεισμών. Μόνο με τρεις αποκλεισμούς το καλοκαίρι θα μείνει εκτός Ευρώπης από το Σεπτέμβριο και μετά.

Αν ο ΠΑΟΚ κάνει την υπέρβαση και μπει στο νεοσύστατο League Stage, θα βρεθεί μαζί με άλλες 35 ομάδες στην κλήρωση της 29ης Αυγούστου και θα παίξει οκτώ αγώνες από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 29 Ιανουαρίου.

Κάθε μια από τις 36 ομάδες θα δώσει οκτώ παιχνίδια, αλλά θα συμμετέχει ουσιαστικά σε μια βαθμολογία. Βάσει της κατάταξης, οι οκτώ πρώτες ομάδες προκρίνονται στους “16”.

Οι ομάδες από τις θέσεις 9 ως 24 θα δώσουν διπλά νοκ άουτ παιχνίδια, τύπου πλέι οφ, για να προκριθούν στους “16”, ενώ οι ομάδες στις θέσεις 25-34 αποκλείονται. Να τονίσουμε ότι από την ερχόμενη σεζόν, μετά το φθινόπωρο, δεν υπάρχει “υποβιβασμός” σε παρακάτω διοργάνωση για όσες ομάδες δεν συνεχίζουν.

To άρθρο ΠΑΟΚ: Οι πιθανοί του αντίπαλοι στα προκριματικά του νέου Champions League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα