Παγώνη για ευλογιά των πιθήκων: Κρατάει τέσσερις εβδομάδες - Προσοχή στις μετακινήσεις και στις διακοπές

08:52 13/6/2022 - Πηγή: NewsIt

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρα μας για τον εντοπισμό, ταυτοποίηση και έγκαιρη απομόνωση νέων κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων. Με αφορμή την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων στη χώρα μας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στη νόσο αλλά και στο τι πρέπει να προσέχουμε. 

«Την ξέραμε ως ενδημική νόσο στην κεντρική Αφρική», ανέφερε αρχικά η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (13.06.2022) στον ΣΚΑΪ. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

τόνισε επίσης ότι η ευλογιά των πιθήκων κολλάει πάρα πολύ πιο δύσκολα. Εξήγησε, όμως, ότι η νόσος κρατάει περίπου τέσσερις εβδομάδες και μετά είναι σε αποδρομή, γι’ αυτό χρειάζεται καραντίνα για όσο διαρκεί.

Υπενθυμίζοντας ότι πλέον η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων θα κάνει ενημέρωση κάθε Πέμπτη, σημείωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι προσεκτικός, ειδικά στις μετακινήσεις του και τις διακοπές.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι «δεν έχει τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού» και πως το χαρακτηριστικό της νόσου είναι η διόγκωση των λεμφαδένων και τα εξανθήματα. Διευκρίνισε, επίσης, ότι με τα σωματίδια δια της αναπνευστικής οδού είναι ακόμα πιο σπάνια η μετάδοση.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

To άρθρο Παγώνη για ευλογιά των πιθήκων: Κρατάει τέσσερις εβδομάδες - Προσοχή στις μετακινήσεις και στις διακοπές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγώνη, Κρατάει, - Προσοχή,pagoni, krataei, - prosochi