Ουκρανία: «Απάτη» με το διάγγελμα Πούτιν ή μια απλή σύμπτωση; Το ρολόι του τρέλανε το Twitter

22:58 21/2/2022 - Πηγή: NewsIt

«Η Ρωσία θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του για την ουκρανική κρίση, μια απόφαση που… ανάβει φωτιές και κάνει το ενδεχόμενο ενός πολέμου να φαντάζει αυτή τη στιγμή ως το πιθανότερο (σ.σ. διαβάστε εδώ αναλυτικά γιατί).

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να στηρίξει την απόφαση αυτή και κατήγγειλε πως 4 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε γενοκτονία.

Λίγο

μετά το διάγγελμα, η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα του Ρώσου προέδρου να υπογράφει διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των δύο αποσκισθεισών περιοχών.

Κι αυτά ακριβώς τα πλάνα ήταν που προκάλεσαν ένα… μίνι σεισμό στο Twitter. Κι αυτό διότι το ρολόι του Ρώσου προέδρου, όπως τόνισαν κάποιοι πολύ παρατηρητικοί χρήστες, δεν… έλεγε την αλήθεια.

Πιο συγκεκριμένα, το live διάγγελμα ξεκίνησε περίπου στις 21:00 ώρα Ελλάδας, δηλαδή 22:00 ώρα Μόσχας. Κράτησε περίπου μια ώρα και -σύμφωνα με το Κρεμλίνο- οι υπογραφές… έπεσαν αμέσως μετά.

Το ρολόι του «τσάρου» ωστόσο δείχνει… 03:00! Ή -ανάλογα πώς το βλέπει κανείς, καθώς οι δείκτες δεν φαίνονται πολύ καθαρά- δείχνει 12.15!

Όπως είναι λογικό το Twitter «τρελάθηκε» με τους χρήστες να υποστηρίζουν πως είτε το ζωντανό διάγγελμα δεν ήταν τελικά τόσο… ζωντανό -καταλογίζοντάς του ένα στημένο σόου- είτε απλά το ρολόι του Πούτιν… χάλασε.

Δείτε το βίντεο

Путин подписал указы о признании Донецкой и Луганской Народных Республик! pic.twitter.com/JdPYZ7xqsK

— Дубравка (@Iva3Iva) February 21, 2022

Δείτε και τις αναρτήσεις στο Twitter με το ρολόι του Πούτιν

#Putin ‘s watch set at 3 o’clock . Signature of #Donbass recognition not live. #Ukraine #Russia pic.twitter.com/8hJy7X0sz7

— Dimitris Avdoulos (@DimAvdoulos) February 21, 2022

When you want to re-write global history but failing to change the battery in your watch. #Ukraine #Putin #Πουτιν #UkraineCrisis pic.twitter.com/VLVdznlCZw

Nikos Lysigakis (@lysigakis) February 21, 2022

It’s amazing how incompetently this show has been made (like many of these poisonings). Here you can see again Putin’s watch while supposedly signing the decree – and it’s clear that he signed it in the morning and the whole thing as a charade pic.twitter.com/1NGa502r9K

— Andrzej Kozlowski (@akoz33) February 21, 2022

Someone else caught this…Putin’s watch doesn’t show 10pm local like it should, either 1215 or 3…another interesting little inconsistency https://t.co/elVsIJcXDO

— Matt Swanson (@MaxROIFarmer) February 21, 2022

https://twitter.com/BelDiasporaAT/status/1495854548736434184?s=20&t=SzH3ZrHZb4sRPtgTkt0Kbw

 

Οι «φωτιές» που άναψε με το διάγγελμα

“Κρίνω απαραίτητο να λάβω αυτήν την απόφαση που ήταν ώριμη εδώ και καιρό: Να αναγνωρίσω αμέσως την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ”, είπε.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είπε ότι είναι βέβαιος πως έχει τη στήριξη των Ρώσων πολιτών για την απόφασή του.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του για την ουκρανική κρίση, ότι αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατασκοπεύουν συνεχώς τη Ρωσία.

Υποστήριξε πως η όλη κατάσταση αποτελεί μια κάλυψη για την ταχεία ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Η ένταξη, μάλιστα, της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια άμεση απειλή στην ασφάλεια της Ρωσίας, σύμφωνα με τον ίδιο. Την ίδια ώρα, είπε πως τα κέντρα εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ισοδυναμούν με στρατιωτικές βάσεις.

Μας είχαν υποσχεθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διευρυνθεί, επεσήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. Όμως, συνέβη το αντίθετο

Όπως τόνισε ο Πούτιν, είδαμε πέντε κύματα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ πρόσφατα. Κατανοούμε, συμπλήρωσε, πως η περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ αποτελεί ζήτημα χρόνου.

Εξάλλου, ο κίνδυνος ενός ξαφνικού πλήγματος εναντίον της χώρας μας θα αυξηθεί ραγδαία, εάν επεκταθεί το ΝΑΤΟ, είπε ο Πούτιν και η βασική πλατφόρμα ενός πλήγματος εναντίον της Ρωσίας θα είναι η Ουκρανία.

Η Ρωσία, όμως, στηρίζει πάντα τη διπλωματική οδό για την επίλυση των θεμάτων, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν νέους επιθετικούς πυραύλους, κατήγγειλε ο ίδιος, προσθέτοντας πως το ΝΑΤΟ έχει αγνοήσει πλήρως τις ανησυχίες μας. Τα αιτήματα της Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας απορρίφθηκαν, είπε ο Πούτιν.

Εξάλλου, όπως πιστεύει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, η Δύση θα επιβάλει έτσι κι αλλιώς κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Το έδαφος για τις κυρώσεις θα βρεθεί ή θα επινοηθεί και δεν θα έχει να κάνει με την Ουκρανία, υποστήριξε.

Σε αυτό το πλαίσιο και η Ρωσία έχει το δικαίωμα να λάβει αντίμετρα. Η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει την ασφάλειά της κι αυτό κάνουμε, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την κυριαρχία μας και τις εθνικές μας αξίες. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι η ουκρανική ηγεσία λέει συνεχώς πως δεν επιθυμεί να τηρήσει την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις, υπογράμμισε ο Πούτιν, βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων στο Ντονμπάς και σκοτώνουν αμάχους, προτού διερωτηθεί «πόσο ακόμη μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό;».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕΜΠΕ.

To άρθρο Ουκρανία: «Απάτη» με το διάγγελμα Πούτιν ή μια απλή σύμπτωση; Το ρολόι του τρέλανε το Twitter δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα