Όλες οι φορές που προκάλεσε ανησυχία με την υγεία της η βασίλισσα Ελισάβετ

15:44 8/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Η πρωτοφανής ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και ότι υπάρχουν έντονες ανησυχίες για την υγεία της, φέρνει ξανά μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν, όπου η 96χρονη μονάρχης ακύρωσε πολλές από τις δημόσιες εμφανίσεις και εκδηλώσεις, ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ νωρίτερα σήμερα (8.9.2022) και σύσσωμη η βασιλική οικογένεια σπεύδει στο πλευρό της. Για πολλούς, ήταν αναμενόμενο αφού, πέραν των

96 χρόνων ζωής, είναι πιο συχνό για την ίδια να ακυρώνει τις δημόσιες εμφανίσεις της παρά να παρίσταται σε αυτές, λόγω υγείας.

Οι ακυρώσεις άρχισαν να γίνονται πιο συχνές μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου στις 9 Απριλίου του 2021. Στην κηδεία του, η βασίλισσα Ελισάβετ καθόταν μόνη της ντυμένη στα μαύρα και έτσι έγινε η πρώτη μονάρχης που θα βασιλεύσει στη Βρετανία ως χήρα, μετά τη βασίλισσα Βικτόρια.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ είχε παρευρεθεί στα εγκαίνια του Κοινοβουλίου τον Μάιο του 2021 και στην 47η σύνοδο κορυφής της G7 τον Ιούνιο, ακύρωσε αρκετές από τις εμφανίσεις από τον Οκτώβριο και μετά, όταν εθεάθη να περπατά με μπαστούνι για πρώτη φορά μετά την εγχείρηση που είχε κάνει το 2004.

Μετά από μια διανυκτέρευση στο νοσοκομείο στις 20 Οκτωβρίου, οι επισκέψεις στη Βόρεια Ιρλανδία, η παρουσία της στη σύνοδο κορυφή COP26 στη Γλασκώβη και η παρουσία της στην Τελετή Μνήμης για όσους έχουν χάσει τη ζωή τους για τη Βρετανία ακυρώθηκαν για λόγους υγείας.

Μάλιστα, δεν παρευρέθηκε και σε αρκετές από τις εκδηλώσεις εορτασμού για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, περιορίζοντας τις εμφανίσεις στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ μαζί με όλη τη βασιλική οικογένεια ενώ «έχασε» τη Λειτουργία των Ευχαριστιών, την παρέλαση που έγινε προς τιμήν της ενώ εμφανίστηκε μόνο μέσω βίντεο πριν τη μεγάλη συναυλία έξω από το Παλάτι, μαζί με τον Paddington Bear.

Επίσης, ενώ είχε παρευρεθεί στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου τον Μάρτιο, δεν εμφανίστηκε δημόσια στη λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας εκείνο το μήνα ή στη λειτουργία Royal Maundy τη Μεγάλη Πέμπτη του περασμένου Απριλίου.

Χρειάστηκε να περάσουν 59 χρόνια για να χάσει τα εγκαίνια του Κοινοβουλίου ξανά. Αυτό είχε συμβεί μόνο δύο φορές κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, το 1959 και το 1963 καθώς ήταν έγκυος με τον Πρίγκιπα Ανδρέα και τον Πρίγκιπα Εδουάρδο, αντίστοιχα. Κατά την απουσία της, το Κοινοβούλιο έκανε τα εγκαίνια υπό τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο και τον Δούκα του Κέιμπριτζ, Γουίλιαμ, ως εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας.

Η πιο πρόσφατη ακύρωσή της, ήταν αυτή χθες, όταν αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συνάντησή της με το Ιδιωτικό Συμβούλιο (Privy Council), επειδή οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί. Ήδη, η εικόνα της στη συνάντησή με τη Λιζ Τρας είχε προκαλέσει ανησυχία.

Άλλωστε, τον τελευταίο καιρό το Παλάτι κάνει λόγο για «εξουθένωση» της βασίλισσας Ελισάβετ, λόγω και του COVID-19 που είχε περάσει.

To άρθρο Όλες οι φορές που προκάλεσε ανησυχία με την υγεία της η βασίλισσα Ελισάβετ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλες, Ελισάβετ,oles, elisavet