Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Όλη η οικογένεια στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκωτία

Και τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του ITV.

Μαζί τους είναι ο εγγονός της, ο δούκας του Κέμπριτζ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στη Σκωτία μεταβαίνει και ο Χάρι.

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, θα μεταβεί μόνος του στη Σκωτία, χωρίς τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, για να δει τη γιαγιά του, αφού οι γιατροί εξέφρασαν ανησυχίες

για την υγεία της, μετέδωσε το πρακτορείο PA Media.

Στο Κάστρο Μπαλμόραλ, την κατοικία της Ελισάβετ στη Σκωτία, βρίσκονται ο γιος και διάδοχός της, πρίγκιπας Κάρολος μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα. Αναμένονται επίσης ο μεγαλύτερος γιος του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και τα αδέλφια του, τα μικρότερα παιδιά της βασίλισσας, Άννα, Άντριου και Έντουαρντ.

Μια τέτοια οικογενειακή συγκέντρωση, εκτός από τις εορταστικές περιόδους όπως τα Χριστούγεννα, είναι σπάνιο γεγονός.

Το BBC διέκοψε το κανονικό πρόγραμμά του και καλύπτει σε συνεχή ροή τις εξελίξεις γύρω από την υγεία της βασίλισσας.

Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, «υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας».

«Η διατύπωση της ανακοίνωσης…και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας».

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας ακύρωσε συνάντηση με τους συμβούλους της, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα, κατόπιν σύστασης των γιατρών της να ξεκουραστεί, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η 96χρονη βασίλισσα, η οποία βρίσκεται στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, συνάντησε χθες Τρίτη την Λιζ Τρας για να της αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, έχοντας νωρίτερα δεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον που υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

{https://twitter.com/BethRigby/status/1567842663113674752?s=20&t=6zZ6BpF7UnU3czeesfyfmQ}

Ύστερα από το χθεσινό βεβαρημένο πρόγραμμα, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε αποδεκτή τη συμβουλή των γιατρών να αναπαυθεί, ανέφερε εκπρόσωπός της, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η συνάντηση με τους συμβούλους της θα προγραμματιστεί για άλλη ημερομηνία.

«Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί», μετά τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία της βασίλισσας, δήλωσε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός , Λιζ Τρας.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την Μεγαλειότητά της την βασίλισσα και την οικογένειά της», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και προσθέτοντας ότι συμμερίζεται με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις ελπίδες για την ανάρρωσή της.

#ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΣΚΩΤΙΑ #ΚΑΡΟΛΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ραγδαίες, Βρετανία, Πάνε, Βασίλισσας Ελισάβετ, Σκωτία Κάρολος, Ουίλιαμς,ragdaies, vretania, pane, vasilissas elisavet, skotia karolos, ouiliams