«Όχι» από την κυβέρνηση στο ντιμπέιτ που προτείνει το Mega ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα

19:29 5/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την πρόταση του Mega για ντιμπέιτ ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Πόπης Τσαπανίδου είχε δεχθεί την πρόταση του Mega

για ντιμπέιτ ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο να κάνει γνωστή την απόφαση της κυβέρνησης με ανακοίνωση απάντηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος αναφέρει πως «η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου. Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει. Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική».

Η απάντηση της Πόπης Τσαπανίδου στον Άκη Σκέρτσο ήταν η εξής: Πολλά λόγια κύριε Σκέρτσο για να πείτε απλά ότι για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια από την αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα.

Η πρόταση του Mega

Υπενθυμίζεται πως το Mega είχε στείλει επιστολές προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή στην τηλεοπτική του συχνότητα ενός ντιμπέιτ μεταξύ των δύο.

Με την επιστολή του το Mega ενημέρωνε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την πρότασή του εξηγώντας ότι προτίθεται να φιλοξενήσει την τηλεμαχία των δύο σε ώρα και ημερομηνία που θα επιλεγεί εφόσον βέβαια ανταποκριθούν αμφότεροι θετικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Πόπης Τσαπανίδου είχε απαντήσει θετικά στην πρόταση του Mega και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών»

To άρθρο «Όχι» από την κυβέρνηση στο ντιμπέιτ που προτείνει το Mega ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα