Ο Τζο Μπάιντεν είχε επαφή με κρούσμα κορονοϊού

13:31 21/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Σε επιφυλακή είναι στελέχη του Λευκού Οίκου καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού για περίπου μισή ώρα και υπάρχει φόβος ότι έχει κολλήσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν βρισκόταν μαζί με έναν βοηθό του μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One και ταξίδεψαν από τη Νότια Καρολίνα στη Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με την Τζεν Ψάκι, πρόκειται για «μεσαίο στέλεχος που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό».

Το

πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν αρνητικό, ωστόσο θα υποβληθεί και δεύτερο τεστ αύριο Τετάρτη (22.12.2021), αναφέρει το δίκτυο της χώρας CNBC. Ο Τζο Μπάιντεν έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου και στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν σημειώνεται πως είναι καλά στην υγεία του και εκτελεί τα καθήκοντά του.

«Εφόσον οι οδηγίες του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) δεν απαιτεί από τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα να μπουν σε καραντίνα αφότου έρθουν σε επαφή με θετικό κρούσμα του κορωνοϊού, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα», τόνισε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προγραμματίσει να απευθύνει διάγγελμα σήμερα Τρίτη για να ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα προστασίας από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, η οποία είναι η επικρατέστερη στις ΗΠΑ και καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος που οφείλεται σε αυτή.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο NBC News ότι «ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την Τρίτη τα νέα βήματα της κυβέρνησης για να βοηθήσει τις πολιτείες που χρίζουν βοήθειας». Μάλιστα, θα λάβει αυτά τα μέτρα έχοντας «ήδη απευθύνει μία αυστηρή προειδοποίηση για το πώς θα είναι ο χειμώνας για τους Αμερικανούς που επιλέγουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι».

To άρθρο Ο Τζο Μπάιντεν είχε επαφή με κρούσμα κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα