Ο… πρώτος του Τζο Μπάιντεν: Διάλεξε προσωπάρχη ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

07:34 12/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Με τον Ντόναλντ Τραμπ να αρνείται πεισματικά να αποδεχτεί το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και την ήττα του, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να… ζουν το θέατρο του παραλόγου. Αλλά τον Τζο Μπάιντεν φαίνεται ότι δεν τον νοιάζουν όλα αυτά.

Ήδη, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ (σ.σ. θα αναλάβει 20 Ιανουαρίου) διάλεξε ήδη τον άνθρωπο που θα κάνει

προσωπάρχη του. Ο Ρον Κλέιν, έμπειρο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος και συνεργάτης του επί σειρά ετών είναι ο άνθρωπος που επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για να έχει το… γενικό πρόσταγμα στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Ο Ρον Κλέιν είναι ο πρώτος άνθρωπος που «διορίζεται» στη νέα διακυβέρνηση, υπό τον Τζο Μπάιντεν.

«Η αξία του Ρον για μένα υπήρξε ανεκτίμητη τα πολλά χρόνια που δουλέψαμε μαζί», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στον 59χρονο Κλέιν, τον άλλοτε προσωπάρχη του αντιπροέδρου Αλ Γκορ και του ίδιου του Μπάιντεν, όταν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

«Η μακρά και πολυσχιδής εμπειρία του Ρον Κλέιν και η δυνατότητά του να συνεργάζεται με ανθρώπους όλων των πολιτικών οριζόντων είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτή τη στιγμή με κρίση κι ενώνουμε εκ νέου τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Click4more Τραμπ – Μελάνια: Υπό βροχή η πρώτη επίσημη εμφάνιση μετά την ήττα που δεν την παραδέχεται (pics, video)

Ο Ρον Κλέιν, απόφοιτος της σχολής νομικής του Χάρβαρντ και συνεργάτης μεγάλης δικηγορικής εταιρείας για αρκετά χρόνια, ήταν εξάλλου το πρόσωπο στο οποίο ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανέθεσε τον συντονισμό των ενεργειών της αμερικανικής κυβέρνησης όταν μαινόταν η επιδημία του Έμπολα, που έπληξε κυρίως τη δυτική Αφρική, το 2014.

Όπως επισημαίνει ρεπορτάζ του CNN, ο Κλέιν είναι το στέλεχος που αναλάμβανε το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας των υποψήφιων των Δημοκρατικών για την προεδρία ενόψει των τηλεοπτικών debate ήδη από την περίοδο του Μπιλ Κλίντον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ και CNN

To άρθρο Ο… πρώτος του Τζο Μπάιντεν: Διάλεξε προσωπάρχη ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα