Ο πόλεμος για μια λίστα e-mail, ο νέος ιερός πόλεμος, ο νέος γύρος αποκρατικοποιήσεων στις τράπεζες, τα ιδιωτικά έργα της ΤΕΡΝΑ και το άγχος της CVC για την Εθνική Ασφαλιστική

06:00 4/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Της επιστολικής!

Πολιτική κόντρα προκάλεσε η κίνηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου να στείλει e mail σε απόδημους για την επιστολική ψήφο. Αντέδρασαν γύρω στους 30 από κάποιες αρκετές χιλιάδες που πήραν το e mail. Κόμματα κατηγόρησαν την ευρωβουλευτή ότι πήρε τις διευθύνσεις από το υπουργείο Εσωτερικών.

Εκείνη απάντησε στη στήλη ότι τα συγκεντρώνει τα

τελευταία πέντε χρόνια το γραφείο της στις Βρυξέλλες από διάφορες πρωτοβουλίες, δράσεις, κοινότητες ακόμη και από τον τηλεφωνικό κατάλογο και δέχεται πόλεμο λάσπης. Όσοι δεν επιθυμούν να παίρνουν e mail της δεν θα τους ξαναστείλει. Κυβερνητικές πηγές αφήνουν αιχμές ότι οι αντιδράσεις αυτές προέρχονται από κόμματα που δεν ψήφισαν την επιστολική ψήφο και θέλουν να αφήσουν σκιές.

21.080 αιτήσεις

Μέχρι χθες το βράδυ στις 8.22 είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου του υπουργείου Εσωτερικών 21.080 Έλληνες και Ελληνίδες από τους οποίους οι 8.265 προέρχονταν από χώρες του εξωτερικού και οι 12.815 από το εσωτερικό της χώρας. Αν υπήρξε παραβίαση των προσωπικών δεδομένων από την ευρωβουλευτή, θα ελεγχθεί. Αν θέλουμε όμως να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για τα προσωπικά δεδομένα να παραδεχθούμε ότι τα e mail μας έχουν γίνει χαρτοπόλεμος. Πρόσωπα που κατήγγειλαν την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων έστειλαν την διαμαρτυρία τους στο προσωπικό μου e mail. Που το βρήκαν; Εύκολα.

Στρουθοκαμηλισμός!

Ο ένας το δίνει στον άλλον. Κάποιοι τα πουλάνε, κάποιοι τα αγοράζουν, κάποιοι κάνουν εξυπηρετήσεις. Ελάχιστοι μας ρωτάνε αν θέλουμε να παίρνουμε τα e-mail τους. Μέχρι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι τα βρίσκουν. Χώρια τα κινητά μας που και αυτά γίνονται φέιγβολάν. Χρόνια τώρα. Από το τραγικό δημοψήφισμα του 2015 που μας βομβάρδιζαν και οι του «ναι» και οι του «όχι» να πάμε στις συγκεντρώσεις τους, μέχρι τον χαμό που γίνεται σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, πάσης φύσεως υποψηφίων. Ή θα βάλουμε τον δάκτυλος επί τον τύπον των ήλων και θα προστατεύονται όντως τα προσωπικά μας δεδομένα ή και πάλι θα στρουθοκαμηλίσουμε!

Ιερός πόλεμος Νο2

Με θέμα το πως η Εκκλησία θα εκδηλώσει την δυσαρέσκεια της για το νόμο που πέρασε η Βουλή για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, την Τρίτη (5.3.24). Με το βλέμμα στραμμένο στην Κυριακή της Ορθοδοξίας, 24 Μαρτίου και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, οι 12 ιεράρχες (έξι των παλαιών και έξι των νέων χωρών) θα εξετάσουν κυρίως πως θα αντιμετωπίσουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που στήριξε τον νόμο και μετά την ψηφοφορία πήγε στο πάρτι που έγινε (δείπνο) σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο που ήταν ο κεντρικός εισηγητής, τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη και άλλους.

Εκκλησιαστικός πονοκέφαλος

Το εκκλησιαστικό δίλημμα είναι εάν την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Αρχιεπίσκοπος θα καλέσει την ΠτΔ να διαβάσει το «Πιστεύω» ως είθισται ή εάν θα την «τιμωρήσει» αποκλείοντας την και καλέσει το εκκλησίασμα. Επίσης άλλο ερώτημα είναι αν η κυρία Σακελλαροπούλου κληθεί σε περίοπτη θέση, στον σολέα κάτω από την ωραία πύλη, ως είθισται ή θα υπάρχει θέση με το ποίμνιο. Το τρίτο δίλημμα είναι εάν ο Αρχιεπίσκοπος θα παραβρεθεί ή εάν θα στείλει αντιπροσωπεία, υποβαθμίζοντας την εκκλησιαστική εκπροσώπηση, στο γεύμα που είθισται να παραθέτει η ΠτΔ στο προεδρικό Μέγαρο, την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Σε ότι αφορά στις παρελάσεις το ερώτημα είναι εάν θα ανέβουν στην εξέδρα οι μητροπολίτες, δίπλα στους πολιτικούς που ψήφισαν τον νόμο.

Ανακρίσεις!

Στα θετικά είναι ότι ο Ιερώνυμος έδωσε εντολή για εκκλησιαστικές ανακρίσεις σε βάρος του αρχιμανδρίτη του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, ο οποίος στοχοποίησε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη διότι ψήφισε τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ανάρτησε ακόμη και φωτογραφίες με την σύζυγο και το νεογέννητο μωρό τους μέσα από την κλινική- τον χαρακτήρισε «απάνθρωπο», και του ζήτησε να αποχωρήσει από εκδήλωση κοπής πίτας.

Ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε επίπληξη και σε βάρος του Αρχιδιάκονου Ιωάννη Μπούτση μετά το άρθρο του στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ με τίτλο: «´Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ζευγάς, ζευγάς». Επί ένα μήνα δεν θα τον συνοδεύει όπως συνέβη και στη Σχολή Ευελπίδων όπου κηρύχτηκε επίτιμος διδάκτορας. Η εκκλησιαστική «τιμωρία» στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ήταν μια ακραία αντίδραση δεδομένου ότι η πολιτεία νομοθετεί. Θεωρείται δύσκολο να κυριαρχήσουν οι ήπιες φωνές. Τον τελευταίο λόγο έχει ο Αρχιεπίσκοπος.

«Κανένα ρουσφέτι»

Η στρατηγική «τάξη και ασφάλεια» είναι ψηλά στην προεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η Greek mafia και η τρομοκρατία αποτελούν προτεραιότητα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Υπάρχει όμως και η καθημερινότητα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή να επιστρέψουν στα Αστυνομικά Τμήματα αποσπασμένοι σε γραφεία, πολιτικά και άλλα πρόσωπα και να βγουν στο δρόμο. Η πάταξη της μικροεγκληματικότητας και η παρουσία της τροχαίας που το προηγούμενο διάστημα είχαν αποτελέσει είδος προς εξαφάνιση, είναι ανοιχτά στοιχήματα.

«Μην τους ακούς, να μην δέχεσαι κανένα αίτημα, να μην κάνεις κανένα ρουσφέτι» είναι η εντολή του πρωθυπουργού στον Χρυσοχοίδη για όσους ζητούν να κρατήσουν τους αστυνομικούς τους ή για να τους επιστρέψουν αυτούς που ανακλήθηκαν. Όσον αφορά στους επιχειρηματίες, θα πληρώνουν την ασφάλεια από την τσέπη τους. Η «τάξη και ασφάλεια» θα ισχύσει και για τις παραλίες για να μην επαναληφθούν τα παρατράγουδα με τις καταλήψεις από τις ξαπλώστρες.

«Γραφείο προέδρου» στη Θεσσαλονίκη

Στον 4ο όροφο του κτιρίου που νοικιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη, θα ανοίξει το πρώτο «γραφείο προέδρου» ο Στέφανος Κασσελάκης. Ξεκινάνε οι ενέργειες αυτήν την εβδομάδα. Μία κόντρα που υπήρξε για την χωροταξία με άλλους βουλευτές του κόμματος που έχουν εκεί τα γραφεία τους, λύθηκε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά νέα πρόσωπα να το στελεχώσει. Τα «γραφεία του προέδρου» είναι το παράλληλο κόμμα που θέλει να δημιουργήσει. Το αδιαμεσολάβητο, εκείνος και τα μέλη, όπως το αποκαλεί. Θα γίνει και ξεκαθάρισμα των αποσπασμένων στη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότεροι προέρχονται από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, έχουν στραμμένο το βλέμμα στη «Νέα Αριστερά» και στην ουσία κάνουν λευκή απεργία. Οπότε θα βρεθούν πίσω στο δημόσιο και θα έρθουν άλλοι στη θέση τους «Κασσελακικοί».

Το στοίχημα

Η Μακεδονία και η Θράκη είναι ένα κρίσιμο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Θράκη (Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη) δεν έχει σήμερα κανένα βουλευτή. Οι δύο μουσουλμάνοι πήγαν στη «Νέα Αριστερά». Στη Μακεδονία σχεδόν στους μισούς νομούς επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βουλευτές (Σέρρες, Ημαθία, Πιερία, Φλώρινα, Καστοριά κλπ). Ο αν.τομεάρχης Εσωτερικών, με αρμοδιότητα την Μακεδονία και την Θράκη και εκ των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς, έχει κληθεί να εκπροσωπήσει τα αιτήματα αυτών των πολιτών στη Βουλή και να ενεργοποιήσει τους κομματικούς θύλακες που είναι σε αδράνεια, ενόψει των ευρωεκλογών.

Η Πειραιώς και ο νέος γύρος αποκρατικοποιήσεων στις τράπεζες

Στην Τράπεζα Πειραιώς είναι αφιερωμένη αυτή η εβδομάδα καθώς ξεκινάει σήμερα η διάθεση του ποσοστού (27%) που ελέγχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Στην αγορά συζητούν, πάντως, το δεύτερο γύρο πωλήσεων τραπεζικών μεριδίων από το ΤΧΣ και κυρίως τη νέα διάθεση ποσοστού της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για το 18% που εξακολουθεί να διατηρεί το Ταμείο στην τράπεζα.

Πολύ νωρίτερα από την πώληση του ποσοστού στην Εθνική, το ΤΧΣ θα έχει κλείσει το μέτωπο της Attica Bank στην οποία διατηρεί το 72%. Η υπόθεση Attica προγραμματίζεται να δρομολογηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου και περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου και συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα συμφερόντων του επενδυτικού σχήματος Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.

Το αίτημα για την τέταρτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης

Η πώληση του μεριδίου του ΤΧΣ στις τράπεζες είναι ένα από τα στοιχήματα της ελληνικής οικονομίας για το 2024. Ένα άλλο, και πιο δύσκολο στοίχημα, είναι η ομαλή απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, όχι για επιδοτήσεις και πληρωμή υπερωριών αλλά για έργα στους τομείς της τεχνολογίας, της ενέργειας, κ.α. Η τέταρτη δόση είναι ύψους 3,3 δισ. ευρώ και για να καταθέσουν το αίτημα λήψης πρέπει να υλοποιήσουμε σειρά προαπαιτούμενων τα οποία δεν είναι και τόσο εύκολα, όσο για τις τρεις πρώτες δόσεις.

Και από αυτά τα 3,3 δισ. ευρώ μόλις το ένα δισ. ευρώ αφορά επιχορηγήσεις ενώ το υπόλοιπο αφορά στη χρηματοδότηση δανείων. Τα πράγματα δυσκολεύουν και όσο πάμε προς τις επόμενες δόσεις θα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα αφού έχουν παραβιαστεί πολλά χρονοδιαγράμματα κρίσιμων διαγωνισμών. 

Στους παγκόσμιους πρωταθλητές διμήνου το ΧΑ

Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης παρουσίασε, με μεγάλη διαφορά, τη μεγαλύτερη άνοδο στο πρώτο δίμηνο της χρονιάς που ξεπερνά το 21%. Αλλά και το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται στην εξάδα παγκοσμίως με κέρδη γύρω στο 11% μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Στην πεντάδα είναι και οι χρηματιστηριακές αγορές της Ιαπωνίας, της Ολλανδίας, της Δανίας και της Ιρλανδίας, όλες με άνοδο μεταξύ 12% και 14%.

Ακάθεκτη στα ιδιωτικά έργα η ΤΕΡΝΑ

Συνεχίζει να αναλαμβάνει σημαντικά ιδιωτικά έργα η ΤΕΡΝΑ, η θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις κατασκευές, με επίκεντρο τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τα κτίρια γραφείων. Στα τέλη Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί πως υπέγραψε σύμβαση 96,5 εκατ. ευρώ με την «THE GRID ΑΕ», συμφερόντων της Noval Property του ομίλου Βιοχάλκο και της Booklane, για την κατασκευή του νέου συγκροτήματος γραφείων στο Μαρούσι. Το συγκρότημα γραφείων «THE GRID» αποτελείται από 2 κτίρια σχήματος Γ τα οποία διατάσσονται αντικριστά σχηματίζοντας έναν κεντρικό κήπο με εκτεταμένη βλάστηση. Kάθε κτίριο αποτελείται από τρεις διακριτούς όγκους, οι οποίοι ενώνονται μέσω «γεφυρών».

Η ΤΕΡΝΑ ξεκινά και την κατασκευή του νέου ξενοδοχείου του ομίλου «Ηλέκτρα» στην Θεσσαλονίκη προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ ενώ τα τελευταία χρόνια έχει παραδώσει τουριστικά συγκροτήματα και κτίρια γραφείων όπως το «Orbit» στους Αμπελόκηπους, πάλι για λογαριασμό της Noval, αλλά και βιομηχανικά κτίρια όπως η επέκταση εγκαταστάσεων της φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelhelm Ελλάς στο Κορωπί.

Τι θα κάνει η CVC με την Εθνική Ασφαλιστική;

Μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση βρήκε ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής (και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wind) Νάσος Ζαρκαλής. Ο Ζαρκαλής, ο οποίος είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος, έχει συνηθίσει στα δύσκολα, αφού παρέλαβε την Wind μετά τη χρεοκοπία και στην ουσία την ανέστησε με μια έξυπνη στρατηγική διαφοροποίησης. Το άγχος το έχει ο Ροβέρτος Κωνσταντίνος Γκαουτσι (Robert Constantin Gauci), ο διευθύνων σύμβουλος που έφεραν οι της CVC στην Εθνική Ασφαλιστική και πρέπει να τα έχει δει όλα! Τώρα καταλαβαίνει τι σημαίνει κρατική ασφαλιστική εταιρεία με την πρόσθετη «ομπρέλα» της Εθνικής Τράπεζας! Δύο σε ένα δηλαδή! Καλό κουράγιο του ευχόμαστε αν και έχει αυτό το μόνιμο χαμόγελο της σιγουριάς!

Στην CVC τα έχουν βρει σκούρα με την ασφαλιστική εταιρεία την οποία αγόρασαν ώστε να «κουμπώσει» η στρατηγική τους στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα. Όσο για τις πληροφορίες πως πωλείται το στρατηγείο της Λεωφόρου Συγγρού, κάποιος με πολλά λεφτά πρέπει να βρεθεί για να το πάρει. Ειδικά σε εποχές που τα κτίρια γραφεία παγκοσμίως δεν πάνε και πολύ καλά.

To άρθρο Ο πόλεμος για μια λίστα e-mail, ο νέος ιερός πόλεμος, ο νέος γύρος αποκρατικοποιήσεων στις τράπεζες, τα ιδιωτικά έργα της ΤΕΡΝΑ και το άγχος της CVC για την Εθνική Ασφαλιστική δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
τραπεζες, τερνα, cvc, εθνικη τραπεζα, εθνικη, εθνικη ασφαλιστικη, cvc, mail, αγχος, γυρος, εργα, τερνα, κυριακή της ορθοδοξίας, 25η μαρτιου, attica bank, γεκ τερνα, νεα δημοκρατια, mail, βρυξέλλες, δημοψηφισμα 2015, βουλη, ψηφοφορία, αθηνα, δίλημμα, ΠΑΣΟΚ, εστια, greek, mafia, συριζα, θεσσαλονικη, νέα, απεργια, ξανθη, σερρες, φλώρινα, καστορια, attica, θυγατρική, γεκ, grid, property, orbit, boehringer, wind, χρεοκοπια, σημαίνει, εταιρεία, ελλαδα, newsit, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, δημοτικοι συμβουλοι, δημοτικοι συμβουλοι δημου αθηναιων, χρηματιστηριο, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια μμε, ηλεκτρα γαλανου, απεργια ταξι, newsit.gr, παρελαση θεσσαλονικη, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, τραπεζα πειραιως, νεος παπας, κομματα, βουλευτες, κυριακή της ορθοδοξίας, τι σημαινει, επιδοτησεις, παρελαση, φλώρινα, καταληψεις, χωρες, εξεδρα, θεμα, θρακη, κινητα, κοντρα, μωρο, ξαπλωστρες, πειραιως, πυλη, πωλειται, σχολη ευελπιδων, φωτογραφιες, attica, αγορα, αδρανεια, αυξηση, αρθρο, αννα, ατζεντα, βλεμμα, βραδυ, βρισκεται, βρυξέλλες, γεκ τερνα, γεκ, γινει, γινεται, γινονται, γραφεια, δευτερο, δεχεσαι, διαστημα, δημοσιο, δίλημμα, δωσει, εγινε, εγνατια, ευκολα, ευρω, ηπιες, υπαρχει, εκκλησια, εβδομαδα, εξι, εποχες, εστια, εσωτερικων, εταιρεία, ευελπιδων, εφημεριδα, ζευγαρια, ειδος, ημαθια, υποθεση, θυγατρική, κατασκευες, κινηση, κυρια, κιλκις, κομμα, κορωπι, κτιριο, κτιρια, λεφτα, λευκη, λογο, μακεδονια, μητσοτακης, ουσια, παμε, πιτας, πιερια, πολιτεια, συζητηση, συζυγο, σειρα, τριτη, συγγρου, χαμογελο, χρηματιστηριο αθηνων, ψηφοφορία, κωνσταντινος, αγορες, ασφαλεια, attica bank, boehringer, grid, greek, υπουργειο, κηπο, κυριακη, mafia, πηγες, πληροφοριες, property, πωληση, σημαίνει, τραπεζα, θετικα, υγειας, ξεκαθαρισμα
Τυχαία Θέματα
-mail, ΤΕΡΝΑ, CVC, Εθνική Ασφαλιστική,-mail, terna, CVC, ethniki asfalistiki