Ο Νικ Κύργιος αποσύρθηκε από το United Cup και αιφνιδίασε την ομάδα της Αυστραλίας

13:21 28/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Νικ Κύργιου αιφνιδίασε τους συμπαίκτες του στην Αυστραλία την Τετάρτη (28/12), αποχωρώντας από την εναρκτήρια διοργάνωση του United Cup. Όλοι στο «σκοτάδι» μέχρι λίγα λεπτά πριν από τη συνέντευξη Τύπου, για το νεοσύστατο τουρνουά.

Ο Νικ Κύργιος επρόκειτο να ηγηθεί της Αυστραλίας στην κοινή διοργάνωση ATP και WTA, η οποία διεξάγεται στο Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν και το Περθ και προσφέρει βαθμούς κατάταξης και 15 εκατομμύρια δολάρια

σε χρηματικό έπαθλο.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ο 27χρονος, ο οποίος επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Βρετανό Κάμερον Νόρι στον πρώτο του αγώνα του απλού την Πέμπτη στον τέταρτο όμιλο, αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

«Κυριολεκτικά το μάθαμε πριν από 10 λεπτά. Προφανώς είναι νέα για όλους μας και απλώς προχωράμε τώρα», είπε στους δημοσιογράφους ένας εκ των αρχηγών της Αυστραλίας, Σαμ Στόσουρ.

Ο Κύργιος, ο οποίος επέλεξε να αποχωρήσει από την ομάδα του Davis Cup της Αυστραλίας φέτος, δημοσίευσε αργότερα ένα βίντεο στο Instagram όπου ήταν στον ήλιο σε ένα λιμάνι με τη λεζάντα «Όμορφη μέρα».

Ο Άλεξ ντε Μινόρ, ο οποίος θα μεταβεί τώρα στην πρώτη θέση των ανδρών για την ομάδα της Αυστραλίας, θέλησε να αποφύγει τη συζήτηση για τον Κύργιο και να επικεντρωθεί στην επερχόμενη διοργάνωση.

«Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο να μιλήσουμε μόνο για αυτή τη σπουδαία ομάδα», είπε. «Είμαστε όλοι εδώ, είμαστε όλοι χαρούμενοι που είμαστε εδώ, πρόκειται να παίξουμε ένα συναρπαστικό νέο event, κάτι νέο για όλους μας – το United Cup».

Η Αυστραλία θα παίξει επίσης με την Ισπανία του Ράφα Ναδάλ στον τέταρτο όμιλο.

Το τουρνουά, που διαρκεί από 29 Δεκεμβρίου έως Ιαν. 8, περιλαμβάνει 18 χώρες χωρισμένες σε έξι ομίλους των τριών, με τις ομάδες να παίζουν δύο αγώνες του μονού των ανδρών και δύο των γυναικών και έναν μεικτό διπλό αγώνα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

To άρθρο Ο Νικ Κύργιος αποσύρθηκε από το United Cup και αιφνιδίασε την ομάδα της Αυστραλίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα