Ο κορονοϊός «σκότωσε» και το Cirque du Soleil – Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

11:03 30/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Θύμα του κορονοϊού και το περίφημο Cirque du Soleil. Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και οι πιστωτές του είναι ένα βήμα πριν να απορρίψουν την πρόταση που θα τους έδινε την πλειοψηφία των μετοχών και έτσι θα σβηνόταν το μεγάλο χρέος της εταιρείας.

Το πιο διάσημο εναλλακτικό τσίρκο με έδρα τον Καναδά υπέβαλλε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές του την Δευτέρα αφού εξαιτίας του κορονοϊού αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες

τις παραστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Τα χρέη έπνιξαν το διάσημο τσίρκο και είχαν ξεπεράσει το 1,5 δις δολάρια.

Όμως οι πιστωτές του πιθανότατα δεν θα αποδεχθούν τους όρους που τέθηκαν σύμφωνα με το Bloomberg. Η αντιπρόταση μάλλον θα γίνει στις 10 Ιουλίου από άλλο γκρουπ πιστωτών.

Εξαιτίας του κορονοϊού το Cirque du Soleil απέλυσε 4.679 εργαζόμενους – δηλαδή το 95% του προσωπικού του στις 19 Μαρτίου αφού ακύρωσε 44 παραγωγές.

As we move forward, we know that you will have questions and we will continue to share information with you. If you already have tickets, these remain valid. For all other questions, please refer to the FAQ section of our website: https://t.co/MGJfZUk8Qr pic.twitter.com/spJ46YFs0T

Cirque du Soleil (@Cirque) June 29, 2020

Αν τελικά τεθεί σε ισχύ το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης το Cirque du Soleil θα μείνει με 1.000 εργαζόμενους από τους οποίους οι 700 θα είναι στο Λας Βέγκας, εκεί δηλαδή που η εταιρεία είχε τα μεγαλύτερα έσοδα και ελπίζει να επιστρέψει στις παραστάσεις το Νοέμβριο.

Αν όλα πάνε καλά οι περιοδείες θα αρχίσουν και πάλι το 2021.

To άρθρο Ο κορονοϊός «σκότωσε» και το Cirque du Soleil – Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα