Ο κορονοϊός αφανίζει τη Λατινική Αμερική! Πάνω από 100.000 οι νεκροί

09:05 24/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Σε απέραντο νεκροταφείο μετατρέπεται, κάθε μέρα και περισσότερο, η Λατινική Αμερική. Ο κορονοϊός σαρώνει και θερίζει ζωές, με τον απολογισμό να είναι κάθε μέρα και βαρύτερος.

Ο τελευταίος, χρονικά, απολογισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική ξεπέρασε τους 100.000 νεκρούς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters και βάσει των δεδομένων που ανακοινώνονται από τις κυβερνήσεις.

Οι μισοί από τους

θανάτους λόγω του κορονοϊού στη Λατινική Αμερική προέρχονται από τη Βραζιλία, που μαζί με το Μεξικό, το Περού και τη Χιλή είναι μέχρι στιγμής οι χώρες που έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα.

Click4more Βραζιλία: “Μούδιασμα” ξανά! 1.374 θάνατοι και σχεδόν 40.000 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Το Μεξικό ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε 793 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 (ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός) και νέο θλιβερό ρεκόρ 6.288 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός), με τον συνολικό απολογισμό στη χώρα να φθάνει τους 23.377 νεκρούς επί συνόλου 191.410 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το Μεξικό δέχεται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία μετά τη Βραζιλία, όπου δικαστής διέταξε χθες (23.06.2020) τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του. Ο Μπολσονάρο έχει εμφανιστεί επανειλημμένα χωρίς να χρησιμοποιεί μέσα ατομικής προστασίας σε κινητοποιήσεις οπαδών του.

Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ. Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας κατέγραψε άλλους 1.374 θανάτους και 39.436 μολύνσεις χθες, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη μεγαλύτερη οικονομία να ξεπερνά τα 52.000 και τον αριθμό των Βραζιλιάνων που έχουν προσβληθεί να ξεπερνά το 1,1 εκατομμύριο.

Click4more ΗΠΑ: Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι από κορονοϊό! Έξαρση στις μισές πολιτείες

Η εξάπλωση του ιού μοιάζει εξάλλου να επιταχύνεται και στην περιοχή της κεντρικής Αμερική. Οι υγειονομικές αρχές της Γουατεμάλας ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν νέο θλιβερό ρεκόρ 700 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 35 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών στη χώρα να φθάνει τους 582.

Θερίζει και στο Περού ο κορονοϊός

Στο Περού, περισσότεροι από 200 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός (Covid-19), ενώ πάνω από 15.000 στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 προσπαθώντας να επιβάλουν την τήρηση των μέτρων περιορισμού στη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Έχουμε 223 αστυνομικούς νεκρούς και 15.600 μολυσμένους», διευκρίνισε ο υπουργός, ο Γκαστόν Ροντρίγκες, στρατηγός εν αποστρατεία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω internet.

Ο αριθμός των θανάτων στις τάξεις της αστυνομίας αυξήθηκε κατά 30% μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από 9.900 στις 11 Ιουνίου έφθασαν τα 15.600. Από το σύνολο αυτό, περίπου 6.000 αστυνομικοί κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν και έχουν πλέον επιστρέψει στην υπηρεσία τους.

Click4more Μάσκα με το ζόρι θα φορά ο Μπολσονάρο – Η απόφαση του δικαστηρίου

Πολλοί αστυνομικοί προσβλήθηκαν από τον ιό κατά τη διάρκεια περιπολιών σε αγορές και δρόμους όπου έχουν επιφορτιστεί να επιβάλλουν την τήρηση των μέτρων περιορισμού και κοινωνικής απόστασης. Οι αγορές, οι οποίες παρέμειναν ανοικτές κατά τη διάρκεια του περιορισμού, που τέθηκε σε εφαρμογή τη 16η Μαρτίου, θεωρούνται σημαντικές εστίες διασποράς του κορονοϊού.

Παρά τα μέτρα, το Περού καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη Λατινική Αμερική ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό, πίσω από τη Βραζιλία, και την τρίτη θέση σε αριθμό θανάτων εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Στη χώρα των 33 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφονται πάνω από 257.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και σχεδόν 9.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ο κορονοϊός αφανίζει τη Λατινική Αμερική! Πάνω από 100.000 οι νεκροί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λατινική Αμερική Πάνω, 100 000,latiniki ameriki pano, 100 000