Νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο ΔΗΛΟΣ Extra Income 5ετές-Ομολογιακό (Απόφαση E.K. 428/12.10.2022) από την ΕΘΝΙΚΗ Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.

18:04 14/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Με στόχο τον εμπλουτισμό και τη διεύρυνση των επενδυτικών επιλογών που προσφέρει στο ενδιαφερόμενο επενδυτικό κοινό, η Εθνική Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. προσθέτει στην ευρεία γκάμα των διαθέσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων της μια νέα καινοτόμο εναλλακτική: το Αμοιβαίο Κεφάλαιο ΔΗΛΟΣ Extra Income 5ετές-Ομολογιακό

Επενδυτικός σκοπός του Αμοιβαίου Κεφαλαίου είναι η επίτευξη ελκυστικών αποδόσεων μέσω της επένδυσης σε ένα ευρύ φάσμα Ευρωπαϊκών και Ελληνικών ομολογιακών

τίτλων μεσοπρόθεσμης διάρκειας. Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο επιδιώκει να επωφεληθεί από τις τρέχουσες υψηλές αποδόσεις  της αγοράς ομολόγων και να παράσχει στον επενδυτή  ετήσιο μέρισμα και επιπρόσθετη απόδοση στην λήξη του μετά από πέντε (5) χρόνια.

Τα ομολογιακά Α/Κ αποτελούν επενδύσεις που απευθύνονται σε κάθε είδος επενδυτή ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου που ενσωματώνουν και τα χαρακτηριστικά των ομολόγων στα οποία επενδύουν.. Το νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο ΔΗΛΟΣ Extra Income5ετές-Ομολογιακό απευθύνεται ωστόσο πρωτίστως στους επενδυτές που προσβλέπουν σε αποδόσεις υψηλότερες των τρεχουσών προθεσμιακών καταθέσεων, αναλαμβάνοντας μεσαίο βαθμό επενδυτικού κινδύνου. Επενδύει σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο επιλεγμένων εταιρικών και κρατικών ομολογιακών τίτλων και μέσων χρηματαγοράς, μεσοπρόθεσμης διάρκειας, που είναι διαπραγματεύσιμοι στις μεγαλύτερες διεθνείς κεφαλαιαγορές, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής.

Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου Ομολογιακού Αμοιβαίου Κεφαλαίου, που το διαφοροποιεί από τα κλασικά ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια, είναι ότι διανέμει μέρισμα στους μεριδιούχους του κάθε χρόνο. Επιπλέον καινοτόμα χαρακτηριστικά του αποτελούν η καθορισμένη 5ετής διάρκειά του και η επενδυτική πολιτική διαχείρισης του Αμοιβαίου Κεφαλαίου, που επιδιώκει αφενός την επίτευξη επιπλέον απόδοσης και αφετέρου τη διασφάλιση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη, μέσω της αγοράς και διακράτησης των ομολόγων που απαρτίζουν το χαρτοφυλάκιό του έως τη λήξη τους.

Συγκεντρωτικά, τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν σε τωρινούς και υποψήφιους επενδυτές τα παραπάνω καινοτόμα χαρακτηριστικά του Αμοιβαίου Κεφαλαίου ΔΗΛΟΣ Extra Income 5ετές-Ομολογιακό είναι:

Ετήσια απόδοση μερίσματος (για τη χρήση του 2023 το ποσοστό του μερίσματος εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 2,20%)Επιδίωξη επίτευξης επιπλέον απόδοσης στην λήξη του Αμοιβαίου Κεφαλαίου, εκτός του ετήσιου μερίσματοςΕπιδίωξη διασφάλισης του αρχικού κεφαλαίου, αλλά και επίτευξης υψηλότερης απόδοσης σε σχέση με άλλες μορφές επενδύσεων σταθερού εισοδήματοςΠροκαθορισμένη διάρκεια 5 χρόνια,Πρόσβαση στην ελληνική και διεθνή αγορά επιλεγμένων ομολογιακών τίτλων,Ευρεία διασπορά της επένδυσής του σε πολλά χρηματοπιστωτικά μέσα και αγορές για περιορισμό του επενδυτικού κινδύνουΦορολογικά οφέλη, καθώς η αξία που δημιουργείται από την επένδυση δεν φορολογείται.Διαφάνεια σχετικά με τη σύνθεση και την τρέχουσα αξία της επένδυσης σας, αλλά και συνεχή ενημέρωση μέσω της υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Μεριδιούχων της Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ και στο nbgam.gr

Η περίοδος διάθεσης του νέου Αμοιβαίου Κεφαλαίου θα διαρκέσει έως 29/12/2022 και το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι € 3.000.

Περαιτέρω πληροφορίες για το Αμοιβαίο Κεφάλαιο ΔΗΛΟΣ Extra Income 5ετές-Ομολογιακό και τα σχετικά με αυτό έγγραφα (Έντυπα Βασικών Πληροφοριών για τους Επενδυτές, Ενημερωτικά Δελτία κλπ.) παρέχονται δωρεάν στην Ελληνική γλώσσα σε έντυπη μορφή από την ΕΘΝΙΚΗ Asset Management ΑΕΔΑΚ και τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή στο www.nbgam.gr

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

To άρθρο Νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο ΔΗΛΟΣ Extra Income 5ετές-Ομολογιακό (Απόφαση E.K. 428/12.10.2022) από την ΕΘΝΙΚΗ Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα