Εύα Καϊλή: «Θα συλληφθούν και άλλοι» – Τι λένε οι δημοσιογράφοι της «Le Soir» που αποκάλυψαν το Qatar Gate

17:03 14/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Πολιτικό σεισμό στα θεμέλια του Ευρωκοινοβουλίου και όχι μόνο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το Qatar Gate με την φερόμενη εμπλοκή της Εύας Καϊλή

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές του Βελγίου να προσπαθούν να αποκαλύψουν το μέγεθος του σκανδάλου.

Κρίσιμη θεωρείται η μακροσκελής κατάθεση του συντρόφου της Εύας Καϊλή

ο οποίος βάσει των ιταλικών μέσων συνεργάζεται με τις αρχές δίνοντας πολλές πληροφορίες.

Η εκπομπή Live news μίλησε με τους δύο  δημοσιογράφους της βελγικής εφημερίδας Le Soir που αποκάλυψαν το θέμα για την συνέχεια των ερευνών.

«Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλέξει ένα μεγάλο όγκο δεδομένων από την Παρασκευή έως και την Δευτέρα, από υπολογιστές και πλατφόρμες. Έχει επίσης ελεγχθεί το Ευρωκοινοβούλιο. Το ευρωκοινοβούλιο έχει επίσης δώσει στοιχεία για συνεργάτες βουλευτών» αναφέρει ο δημοσιογράφος Λουίς Κολάρ.

Επισημαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο η προσπάθεια του Κατάρ να περιορίστηκε μόνο στην επιρροή ενός ευρωβουλευτή.

«Χωρίς αμφιβολία δεν είναι μόνο αυτοί οι τέσσερις. Υπάρχουν και άλλοι βοηθοί που θα συλληφθούν αλλά δεν ξέρω εάν θα είναι και άλλος ευρωβουλευτής» αναφέρει ο δημοσιογράφος, Ζοέλ Ματρίς.

«Έχει επίσης ελεγχθεί το σπίτι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα με την παρουσία της Ρομπέρτα Μετσόλα, προέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Αυτό που επίσης μπορούμε να πούμε ότι ο Παντζέρι είχε επαφές με 5 ευρωβουλευτές. Όλοι σοσιαλδημοκράτες» συμπληρώνει ο Κολάρ.

«Υπάρχουν και άλλα ονόματα στον φάκελο»

«Υπάρχουν και άλλα ονόματα Ευρωβουλευτών που εμφανίζονται στον φάκελο. Αλλά δεν ξέρουμε εάν έκαναν κάτι ή εάν θα κατηγορηθούν ή ότι θα επηρεαστούν. Ξέρουμε μόνο ότι υπάρχουν και άλλα ονόματα στον φάκελο» λέει ο Ματρίς.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές σήμερα έδωσαν στο φως της δημοσιότητας και τις βαλίτσες μέσα στις οποίες βρέθηκαν τα χρήματα ενώ το γεγονός ότι μέρος των αναλήψεων έγινε από βελγική τράπεζα μπορεί να βοηθήσει στο να βρεθεί η άκρη του νήματος.

«Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να εντοπιστούν τα χρήματα και να φτάσουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς από όπου μεταφέρθηκαν. Οι ερευνητές ψάχνουν παντού, σε κάθε σύνδεσμο για να φτάσουν στις πηγές αυτών των παράνομων χρημάτων» αναφέρει ο Κολάρ.

«Υπάρχουν φάκελοι που κυκλοφορεί το χρήμα. Χρήματα και δώρα. Στους βοηθούς ή και σε κοινοβουλευτικούς» προσθέτει ο Ματρίς.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί δέκα γραφεία στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι επικεφαλής των ερευνών είναι αποφασισμένοι να μην σταματήσουν πουθενά.

To άρθρο Εύα Καϊλή: «Θα συλληφθούν και άλλοι» – Τι λένε οι δημοσιογράφοι της «Le Soir» που αποκάλυψαν το Qatar Gate δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα