Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι – Η αγωνία για τους Έλληνες της Μαριούπολης

12:10 14/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά από πρωτοβουλία του δεύτερου. 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση της Αθήνας στην Ουκρανία και συζητήθηκε εκτενώς η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Ο Πρωθυπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση

του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΕΕ έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας. Επίσης τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.

Για την επικοινωνία έκανε ανάρτηση ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Held talks with PM @kmitsotakis. Reported on the course of countering Russian aggression. We appreciate defense, humanitarian support of . Stressed the need to ensure the work of humanitarian corridors, especially in Mariopol. Also discussed movement towards EU membership

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 14, 2022

To άρθρο Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι – Η αγωνία για τους Έλληνες της Μαριούπολης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα