Νέα γκάφα Μπάιντεν: Κοίταζε το ρολόι του την ώρα που υποδεχόταν τους νεκρούς της Καμπούλ

14:26 30/8/2021 - Πηγή: NewsIt

Από μπροστά του περνούσαν φέρετρα των Αμερικανών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν από την πολύνεκρη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, αλλά ο Τζο Μπάιντεν είχε… άλλα στο μυαλό του.

Είναι δεδομένα μια πολύ κακή περίοδος για την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η… άτακτη υποχώρηση από το Αφγανιστάν εξαιτίας της επέλασης (χωρίς αντίσταση) των Ταλιμπάν έχουν φέρει τον Τζο Μπάιντεν με την πλάτη στον τοίχο.

Εκτός από πολιτικά, όμως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ

δεν τα πάει τόσο καλά ούτε και επικοινωνιακά. Μια η στιγμή που λύγισε λίγο μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, μια ο ύπνος που τον πήρε ενώ του μιλούσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στο Οβάλ Γραφείο και τώρα η νέα, τρίτη κατά σειρά, γκάφα.

Ο Τζο Μπάιντεν βρέθηκε στην αεροπορική βάση του Ντόβερ, στο Ντέλαγουεαρ για να υποδεχτεί τις σορούς των 13 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Καμπούλ. Μαζί του ήταν η σύζυγός του, Τζιλ, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και πολλοί ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Όλοι τους παρακολουθούσαν σε στάση προσοχής και με στρατιωτικό χαιρετισμό, καθώς Αμερικανοί στρατιώτες μετέφεραν τα φέρετρα των συναδέλφων τους έξω από το C-17.

Και τώρα, ο Τζο Μπάιντεν έκανε την κίνηση που κανείς δεν περίμενε αλλά την «έπιασε» το FoxNews και… δεν ήθελε και πολύ να γίνει viral και να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στέκεται με το χέρι στην καρδιά του, αλλά στη συνέχεια το κατεβάζει και με τρόπο κοιτά το ρολόι του.

It's true. Joe Biden checked his watch during the dignified transfer of the servicemembers killing in Afghanistan at the airport. You can see him jerk his left hand to pull the watch out from under his sleeve, then look down at it. pic.twitter.com/M3QVzJbTIm

— Nicholas Fondacaro (@NickFondacaro) August 29, 2021

Φυσικά, η κίνηση αυτή προκάλεσε οργισμένα σχόλια, από βετεράνους και πολιτικούς του αντιπάλους. «Ο Μπάιντεν, καθώς τα φέρετρα περνούσαν μπροστά του, έπρεπε να ρίξει μια ματιά στο ρολόι του. Έχει κάτι πιο σημαντικό να κάνει;», έγραψε ο βετεράνος J Larry Hanna. Ένας άλλος κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο για κίνηση γεμάτη ασέβεια, για χαστούκι σε όλους τους βετεράνους αλλά και τους εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Φυσικά, δεν τον άφησαν και οι Ρεπουμπλικάνοι, με τον κυβερνήτη του Άρκανσας Μάικ Χάκαμπι να θυμάται πως κάποιοι είχαν επιτεθεί στον Τζορτζ Μπους γιατί κοίταξε το ρολόι του σε κάποιο debate αλλά «αυτό είναι σοκαριστικό και θα το θυμόμαστε».

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι που υποστήριξαν τον Τζο Μπάιντεν. Κάτω από το video, κάποιος έγραψε ότι το ρολόι που φορά ο Αμερικανός πρόεδρος είναι του γιου του, ο οποίος έχει πεθάνει και προφανώς το κοίταξε γιατί τον θυμόταν εκείνη την ώρα. 

Κάποιος άλλος, πάλι, εκτίμησε πως ο Αμερικανός πρόεδρος βιαζόταν να φύγει για τη Λουιζιάνα, όπου “χτυπά” ο τυφώνας Άιντα. 

To άρθρο Νέα γκάφα Μπάιντεν: Κοίταζε το ρολόι του την ώρα που υποδεχόταν τους νεκρούς της Καμπούλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα