ΜyRoomie: Αλλάζει το τοπίο στο real estate – Ραγδαία ανάπτυξη στα ακίνητα συγκατοίκησης

13:48 22/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Νέες τάσεις καταγράφονται στο real estate, καθώς όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι, ανάμεσά τους και οι Έλληνες, επιλέγουν τη συγκατοίκηση, για να μοιραστούν τα έξοδα, όπως επιβεβαιώνεται και από την πορεία που διαγράφει η εξειδικευμένη πλατφόρμα MyRoomie, η οποία ως επί το πλείστον απευθύνεται σε millennials, φοιτητές και νέους επαγγελματίες.

Από σχετική έρευνα προκύπτει ότι η συγκατοίκηση αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη τάση στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την Technavio, η ευρωπαϊκή αγορά συγκατοίκησης πρόκειται να φτάσει τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια

μέχρι το 2025, αυξάνοντας με CAGR 7,3% από το 2021-2026.

Οι λόγοι συγκατοίκησης

Πολλοί παράγοντες τροφοδοτούν την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για ακίνητα με σκοπό τη συγκατοίκηση, μεταξύ των οποίων το αυξανόμενο κόστος ζωής στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, η ελκυστικότητα της κοινωνικής ζωής μεταξύ των millennials και η αναδυόμενη δημοτικότητα των χώρων συνδιαβίωσης με πολλές ανέσεις.

Η Γερμανία ξεχωρίζει ως το επίκεντρο αυτής της αλλαγής, σημειώνοντας μια αύξηση 50% στα κοινόχρηστα καταλύματα από το 2010, ενώ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα σημαντικό 30% των millennials επιλέγει να συγκατοικήσει.

Ανάμεσα στα οφέλη που έχουν προκύπτουν, διαπιστώνεται ότι, ο μέσος «συγκάτοικος» εξοικονομεί περίπου 300 £ το μήνα σε σύγκριση με το να ζει μόνος του, αποκομίζοντας τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικο-συναισθηματικά οφέλη.

Η ελληνική «απάντηση»

Η ελληνική startup, MyRoomie, είναι μια ProTech (Property Technology) πλατφόρμα συγκατοίκησης που συνδέει άτομα που αναζητούν συγκατοίκους ή δωμάτια. Αποτελεί πρωτοπόρο στην Ελλάδα, καθώς η βάση χρηστών της αυξάνεται κατά ένα εντυπωσιακό 40% από μήνα σε μήνα. Η τάση αυτή όχι μόνο υπογραμμίζει το αυξανόμενο τοπικό ενδιαφέρον για την συγκατοίκηση, αλλά δείχνει επίσης το αυξανόμενο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το MyRoomie και της συγκατοίκησης συνολικά.

Για το προσεχές μέλλον, η στρατηγική της εταιρείας εστιάζει σε αγορές Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκει συνεργασίες με τους επαγγελματίες του real estate, προσφέροντας δελεαστικές προτάσεις, όπως τη δυνατότητα ανάρτησης δωρεάν αγγελιών για μια περίοδο δοκιμής.

To άρθρο ΜyRoomie: Αλλάζει το τοπίο στο real estate – Ραγδαία ανάπτυξη στα ακίνητα συγκατοίκησης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα