Μήνυμα Τζόρτζια Μελόνι: «Σήμερα η Ιταλία γράφει Ιστορία» - Την πολιόρκησαν οι κάμερες και θα ψηφίσει αργά το βράδυ

14:25 25/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Εκλογές στην Ιταλία με τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν φαβορί την Τζόρτζια Μελόνι και τον δεξιό συνασπισμό με Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στους μισούς δήμους της χώρας, στις 12 το μεσημέρι, τοπική ώρα, είχε ψηφίσει σχεδόν το 20%.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε για τις εκλογές

στην Ιταλία: «Σήμερα μπορείς να συμβάλεις στο να γραφτεί ιστορία. Ας γράψουμε την ιστορία μαζί»!

Νωρίτερα, η Μελόνι ανέβαλε την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος λόγω παρουσίας μεγάλου αριθμού φωτογράφων και δημοσιογράφων, στο εκλογικό της τμήμα.

Η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, αποφάσισε να προσέλθει στην κάλπη απόψε στις 10 ώρα Ιταλίας, δηλαδή 60′ λεπτά πριν λήξει η διορία. Αρχικά, είχε ανακοινώσει ότι θα ψήφιζε σε σχολείο της Ρώμης, σήμερα το πρωί στις 11 τοπική ώρα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η απόφασή της αυτή οφείλεται στο ότι στο συγκεκριμένο τμήμα, είχε σπεύσει μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων και φωτογράφων και η ίδια δεν θέλησε να προκαλέσει προβλήματα στους υπόλοιπους ψηφοφόρους.

Εκλογές στην Ιταλία: Πόσοι έχουν ψηφίσει

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου εξωτερικών, στις 12 το μεσημέρι, στους μισούς δήμους της χώρας, για την ανανέωση της σύνθεσης της Βουλής είχε ψηφίσει το 18,39% των εχόντων δικαίωμα.

Στις προηγούμενες γενικές εκλογές, του 2018, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 19,18%.

To άρθρο Μήνυμα Τζόρτζια Μελόνι: «Σήμερα η Ιταλία γράφει Ιστορία» - Την πολιόρκησαν οι κάμερες και θα ψηφίσει αργά το βράδυ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα