Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη - «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος
Τον Μίκη Θεοδωράκη αποχαιρετά αυτή την ώρα η Ελλάδα στην Μητρόπολη Αθηνών όπου θα γίνει η τελετή αποχαιρετισμού του ενώ αύριο Πέμπτη στις 13:00 θα ταφεί στον Γαλατά Χανίων όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία.
Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το πλήθος όταν στις 14:00 το φέρετρο με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών.
Σε κλίμα βαθιάςΕπικήδειο θα εκφωνήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ για τον Έλληνα συνθέτη θα μιλήσει στην τελετή αποχαιρετισμού και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Δείτε ζωντανάΣτις 10 το πρωί ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία μέρα του λαϊκού προσκυνήματος με εκατοντάδες πολίτες να στέκονται υπομονετικά στην ουρά για να μπουν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης Αθηνών και να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.
Ανάμεσά τους και πλήθος πολιτικών και καλλιτεχνών όπως ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη, η γενική διευθύντρια της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής, Λούκα Τ. Κατσέλη, ο τραγουδοποιός, Φοίβος Δεληβοριάς και πολλοί άλλοι.
«Μεγάλη απώλεια. Αποχαιρετάμε έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Ο ελληνισμός θρηνεί έναν μεγάλο καλλιτέχνη, έναν μεγάλο Έλληνα, ο οποίος αγωνίστηκε στη ζωή του για ιδανικά, για αξίες ανεξάρτητα από τις όποιες ιδεολογικές διαφορές υπάρχουν ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος ενώνει τον ελληνισμό και αγωνίστηκε για την εθνική συμφιλίωση. Αιωνία του η μνήμη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.
Για μια πολύ συγκινητική στιγμή, έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. «Ελάχιστοι κατόρθωσαν να παραμείνουν τόσο δεμένοι, μέχρι και με τον τελευταίο Έλληνα», προσέθεσε.
«Σήμερα αποχαιρετήσαμε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής, Φοίβο Δεληβοριά και Στάθη Δρογώση τον αγαπημένο μας Μίκη Θεοδωράκη, μέλος της ΕΔΕΜ. Ο Μίκης υπήρξε κορυφαίος δημιουργός και εμβληματική προσωπικότητα με παγκόσμια ακτινοβολία. Η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας έχει γραφτεί πάνω στις παρτιτούρες του, που αποτελούν ανεκτίμητη παρακαταθήκη για όλους εμάς τους Έλληνες», επισήμανε η γενική Διευθύντρια της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής, Λούκα Τ. Κατσέλη, ενώ συμπλήρωσε ότι πριν λίγους μόνο μήνες, πριν αποφασίσει να ενταχθεί στην ΕΔΕΜ, πήρε πρωτοβουλίες για την ένωση των δημιουργών μουσικών έργων σε έναν ισχυρό και ενιαίο οργανισμό. «Τη βούλησή του αυτή θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να την κάνουμε πράξη», κατέληξε η κ. Κατσέλη.
To άρθρο Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη - «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σασμός: Ο Στεφανής και η ατάκα με το PIN αποθεώνονται στο Twitter
- Υπόθεση Σεμέδο: Τι λέει η μητέρα της 17χρονης
- Όταν ένας σασμός έβγαλε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έληξε βεντέτα με 88 νεκρούς
- Καβάλα: Σοκαριστικές εικόνες από τροχαίο - Νεκρός ένας 38χρονος
- Πολλαπλή Σκλήρυνση: Οι λοιμώξεις που αυξάνουν τον κίνδυνο νόσου – Η επικίνδυνη ηλικία
- Ξέσπασμα μηνιγγίτιδας στο Κονγκό με 129 νεκρούς
- Προς μίνι lockdown Ευρυτανία και Αργολίδα- Οι περιοχές στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη
- Νεκρός ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών κατά τη διάρκεια ασκήσεων
- Σοφία Παυλίδου: Νέα καταγγελία για γνωστό σκηνοθέτη (video)
- Τροχαίο Καβάλα: Σκοτώθηκε 38χρονος - Έπεσε με το αμάξι του από 10 μέτρα ύψος (Pics)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Ρωσία: Σκοτώθηκε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών κατά τη διάρκεια άσκησης
- H Toyota επενδύει 13,5 δισ δολάρια για την εξέλιξη μπαταριών
- Προς μίνι lockdown Αργολίδα και Ευρυτανία
- Μίκης Θεοδωράκης: Ακόμη και με πατερίτσες στη Μητρόπολη για τον τελευταίο αποχαιρετισμό
- Θεσσαλονίκη: Και εισαγγελέας για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο νοσοκομείο Γεννηματάς
- Νοσοκομείο Ρόδου: «Μπλακ άουτ» στην παροχή οξυγόνου στην κλινική Covid-19 – Ακάλυπτοι 44 ασθενείς και 3 διασωληνωμένοι
- Κύπρος: Αντιδράσεις για το «σκίσιμο» σελίδας του βιβλίου Αγγλικών που αναφέρεται στον Κεμάλ Ατατούρκ
- Κορίνα Σουμάχερ: «Ο Μίκαελ είναι εδώ, διαφορετικός αλλά εδώ»
- Σασμός: Τι κοινό έχει η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη με την Αργυρώ της σειράς;
- Κριστιάνο Ρονάλντο: Με Lamborghini στην προπόνηση της Γιουνάιτεντ

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη - «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος
- Θοδωρής Ζαγοράκης: «Βόμβα» με παραίτηση από την ΕΠΟ
- «Βόμβα» με παραίτηση Ζαγοράκη από την ΕΠΟ
- 11η Σεπτεμβρίου 2001: Το χρονικό των τρομοκρατικών των επιθέσεων στις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Και εισαγγελέας για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο νοσοκομείο Γεννηματάς
- Κορίνα Σουμάχερ: «Ο Μίκαελ είναι εδώ, διαφορετικός αλλά εδώ»
- Σασμός: Τι κοινό έχει η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη με την Αργυρώ της σειράς;
- Νοσοκομείο Ρόδου: «Μπλακ άουτ» στην παροχή οξυγόνου στην κλινική Covid-19 – Ακάλυπτοι 44 ασθενείς και 3 διασωληνωμένοι
- Γιάννης Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ: Ακραία πολιτική υποκρισία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» πέρασαν Ευρυτανία και Αργολίδα - Ενδεχόμενο ένα μίνι lockdown
- Μίκης Θεοδωράκης: Δωρεάν η μετακίνηση των επιβατών στα Χανιά για την κηδεία
- Παραιτείται ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την προεδρία της ΕΠΟ
- Εποχικοί: 11 Προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κισσάμου
- Επίθεση Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης
- Χαιρετισμός ΠτΔ στο συνέδριο «Η Ελληνική Δικαιοσύνη από την Επανάσταση του 1821 έως σήμερα»
- Αρνητικά τα rapid tests των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ
- Μεξικό: Σεισμός 7 ρίχτερ κοντά στο Ακαπούλκο
- ΕΕ – Ποια η θέση των αγροτικών προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές