Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό

15:21 21/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική γύρω στις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας (21.09.2020) εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στον Υμηττό .

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην κορυφή του Υμηττού κοντά στις κεραίες σε δύσβατο σημείο με πεύκα.

Υπήρξε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση και στο σημείο έφτασαν για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς τρία ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα. Επίσης στην περιοχή βρέθηκαν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ. 

dir="ltr">#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Υμηττό Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 45 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 3 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 21, 2020

Το σημείο που ξέσπασε είναι από την πλευρά του Παπάγου και είναι αρκετά το δύσβατο κάτι δυσκόλεψε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Κατάφεραν ωστόσο να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο και να την οριοθετήσουν. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στον Υμηττό Αττικής, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση της περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία που οδηγούν στον Υμηττό: Από το ύψος του πυροφυλακείου Αθηνών, του Καρέα, του νεκροταφείου Παπάγου, καθώς και στην Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου, από το ύψος της Αλίμου – Κατεχάκη.

To άρθρο Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > NewsIt
Μεγάλη, Υμηττό,megali, ymitto