Επιχείρηση – πλατείες από σήμερα στην Αττική – Πως θα αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ τον συνωστισμό

15:19 21/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Σε εγρήγορση βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ για την επιβολή των νέων αυστηρών μέτρων για την μετάδοση του κορονοϊού στην Αθήνα, η οποία άλλωστε βρίσκεται στο κόκκινο, καθώς παρουσιάζει την μεγαλύτερη διασπορά του ιού όπως διαπιστώνεται από την ημερήσια καταγραφή των κρουσμάτων.

Έπειτα από σύσκεψη των επιτελών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, αποφασίστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας σε ανοιχτούς χώρους που παρατηρείται συνωστισμός.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, περιπολικά

της Αστυνομίας θα περιπολούν σε χώρους που παρατηρείται συνωστισμός ατόμων μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, όπως πλατείες, πεζόδρομοι, ακόμα και στους Λόφους της Αττικής όπως στου Φιλοπάππου, στο Λυκαβηττό και στο λόφο του Στρέφη.

Σκοπός των αστυνομικών που θα περιπολούν σε συγκεκριμένες περιοχές είναι αρχικά να ενημερώνουν τους συγκεντρωμένους, από τα μεγάφωνα του περιπολικού, πως υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης του ιού, και στην συνέχεια στην περίπτωση που οι συγκεντρωμένοι δεν συμμορφώνονται θα υποχρεώνονται σε απομάκρυνση από το σημείο.

Με οδηγό την εμπειρία από την καραντίνα Μαρτίου και Απριλίου, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ έχουν χαρτογραφήσει περιοχές που παρουσιάζουν φαινόμενα συνωστισμού και ήδη έχουν διαμοιραστεί τα σχετικά στοιχεία στα πληρώματα των περιπολικών που έχουν βραδινή υπηρεσία, ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες και να περιοριστούν τα φαινόμενα συγκέντρωσης ατόμων.

Οι περιπολίες των αστυνομικών θα είναι αυξημένες μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου όπου και αναμένεται η λήξη των νέων έκτακτων μέτρων αφού πρώτα έχουμε απτά αποτελέσματα όσων αφορά στην μειώσει των ημερησίων κρουσμάτων, έτσι όπως όρισε την ημερομηνία ο Υφυπουργός προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνος για την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

To άρθρο Επιχείρηση – πλατείες από σήμερα στην Αττική – Πως θα αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ τον συνωστισμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα