Μεγάλη διάκριση για τους ελεύθερους σκοπευτές του ΓΕΕΘΑ στην άσκηση Neptune 23 στην Πολωνία

15:29 21/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Μεγάλες διακρίσεις έλαβαν τα ζεύγη των ελεύθερων σκοπευτών (snipers) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ για τις επιδόσεις τους στην Άσκηση ελεύθερων σκοπευτών Sniper Workshop «NEPTUNE – 23» στην Πολωνία.

Η άσκηση για τους ελεύθερους σκοπευτές πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν μέρος στο πλαίσιο

σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και άλλων χωρών.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με 2 ζεύγη ελεύθερων σκοπευτών της ΔΕΠ, τα οποία διακρίθηκαν όσον αφορά στις επιδόσεις τους, μεταξύ των διαγωνιζόμενων από συνολικά 9 συμμετέχουσες χώρες.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, σκοπός του Sniper Workshop «NEPTUNE – 23» είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και η επικαιροποίηση τακτικών, τεχνικών και χρήσης νέου εξοπλισμού των ελεύθερων σκοπευτών των συμμετεχουσών χωρών, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα για την προβολή του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και επαγγελματισμού του προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Χώρας μας.

Οι διακρίσεις των Ελλήνων ελεύθερων σκοπευτών στην δραστηριότητα Sniper Workshop «NEPTUNE – 23», αποτελούν συνέχεια των επίσης υψηλών επιδόσεων τους στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό ελεύθερων σκοπευτών «European Best Sniper Team Competition 2022», κατά τον οποίο κατετάγησαν στην 1η και 4η θέση μεταξύ 36 ομάδων από 18 χώρες.

Καταδεικνύεται κατ’ αυτό τον τρόπο το εξαιρετικά υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο του προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Χώρας μας, και προβάλλεται ταυτόχρονα η μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον καθώς και η ισχυρή αποτρεπτική τους ικανότητα, καταλήγει η ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: onalert.gr

To άρθρο Μεγάλη διάκριση για τους ελεύθερους σκοπευτές του ΓΕΕΘΑ στην άσκηση Neptune 23 στην Πολωνία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα