Με το «βλέμμα» σε δημοσκοπήσεις και επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ - Το crash test του Συνεδρίου και ο πήχης των ευρωεκλογών

09:51 20/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να βρίσκεται στην τρίτη θέση, τα στελέχη τις αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι τελικά θα καταφέρουν στις ευρωεκλογές να πλασαριστούν στην δεύτερη θέση και μάλιστα με καλά ποσοστά.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι άνθρωποι, τα στοιχεία που δείχνουν οι μετρήσεις –

και για τις ευρωεκλογές – αποτυπώνουν την κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα και τίποτε άλλο.

Ευελπιστούν, μάλιστα, ότι τώρα που τελείωσε η αρνητική δημοσιότητα και επήλθε ηρεμία στο κόμμα θα αρχίσει να καταγράφεται η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά το συνέδριο – στα τέλη Φεβρουαρίου και τον Μάρτιο – θα υπάρχει μία σαφής εικόνα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως – λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων – ανακοίνωσε τους τομείς που θα αναλάβουν τα πρόσωπα της Πολιτικής Γραμματείας.

Προφανώς η αργοπορία είχε να κάνει με το γεγονός ότι από την Πολιτική Γραμματεία αποχώρησαν 22 στελέχη για να πάνε στην Νέα Αριστερά τα οποία δεν αντικαταστάθηκαν, καθώς το όργανο αυτό εκλέγεται από την ΚΕ.

Με δεδομένο ότι τον Φεβρουάριο θα γίνει το συνέδριο θεωρήθηκε ότι θα ήταν καλό να περιμένουν την εκλογή νέων προσώπων.

Έτσι, την συγκεκριμένη στιγμή τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας εμφανίζονται να έχουν αναλάβει δυο και τρεις τομείς.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία βαδίζει σταθερά προς την ανασυγκρότηση, δημιουργώντας το νέο σχέδιο διακυβέρνησης που θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης “συστρατεύονται” σε αυτή την προσπάθεια, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο για τις επιδιώξεις της επόμενης ημέρας».

Παράλληλα, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι «η Πολιτική Γραμματεία, που λειτουργεί και ως πολιτικό κέντρο, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινάει άμεσα την ανάπτυξη σχεδίου σε όλους τους τομείς, μετά τις νέες χρεώσεις που ανέλαβαν τα μέλη του».

Αναλυτικά οι θεματικές χρεώσεις της Πολιτικής Γραμματείας έχουν ως εξής:

Δημόσια Διοίκηση: Γιώτα Μπελώνη, Ενέργεια-Περιβάλλον: Ρένα Δούρου, Διεθνείς Σχέσεις-Εξωτερική Πολιτική & Ευρωπαϊκή Πολιτική: Ρένα Δούρου Δούρου, Αυτοδιοίκηση: Κώστας Ζαχαριάδης,

Νεολαία: Κώστας Ζαχαριάδης, Πρόγραμμα: Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Εργασία, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Πολιτικός Σχεδιασμός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ναυτιλία-Νησιωτική Πολιτική: Ζωή Καρκούλια, Θεσμοί, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα: Μαρία Κουβέλη

Κοινωνική Πρόνοια, Στεγαστική Πολιτική: Κατερίνα Νοτοπούλου

Τουρισμός: Κατερίνα Νοτοπούλου, Οικονομία, Ανάπτυξη: Νίκος Παππάς, Υγεία: Παύλος Πουλάκης, Άμυνα: Πάνος Ρήγας

Παιδεία: Πάνος Ρήγας, ΜμΕ, Επαγγελματικά Επιμελητήρια: Νίκος Σκορίνης, Αθλητισμός: Ελένη Συμεωνίδου, Αγρoτική Πολιτική: Ολυμπία Τελιγιορίδου, Ασφαλιστικό, Συνταξιούχοι: Διονύσης Τεμπονέρας, Επιστημονικοί Φορείς: Διονύσης Τεμπονέρας, Απόδημος Ελληνισμός, Ομογένεια: ΘεοδώραΤζάκρη, Ινστιτούτο “Νίκος Πουλαντζάς”: Αλέκος Φλαμπουράρης, Πολιτισμός: Αλέκος Φλαμπουράρης, Φεμινιστική Πολιτική: Μαρία Κουβέλη

Χρηματοπιστωτικός Τομέας: Αλέκος Φλαμπουράρης

Ακόμα συγκροτήθηκαν Ομάδες εργασίας οι οποίες θα αναλάβουν δυο μεγάλες καμπάνιες που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ , για την ακρίβεια και την στέγαση αλλά και μία σειρά από αναπτυξιακά συνέδρια.

Τις καμπάνιες θα αναλάβουν οι:

Καμπάνια Ακρίβειας: Θεοδώρας Τζάκρη, Νίκος Σκορίνης, Σέργιος Καλπάκης, Λεωνίδες Μπεχράκης, Γιάννης Παυλιδάκης, Οδυσσέας Τζανετής

Καμπάνια Στέγασης: Κατερίνα Νοτοπούλου, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, Θέμης Μπάκας, Έλενα Κονομόδη

Αναπτυξιακά Συνέδρια: Άγγελος Τόλκας, Νίκος Σκορίνης, Τρυφών Αλεξιάδης, Θάνος Μωραϊτης, Μάρκος Χατζησάββας, Τάνια Ελευθεριάδου, Κώστας Παυλίδης

Επίσης συγκροτήθηκε η Συμβουλευτική Επιτροπή Think Tanks, – η στενή ομάδα συνεργατών δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη -η οποία αποτελείται από:

Διάνα Βουτυράκου, Μενέλαο Γκίβαλος, Όθωνας Ηλιόπουλος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Λευτέρης Κρέτσος, Σπύρος Κασάπης, Μανώλης Καπνισάκης.

To άρθρο Με το «βλέμμα» σε δημοσκοπήσεις και επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ - Το crash test του Συνεδρίου και ο πήχης των ευρωεκλογών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ -, Συνεδρίου,syriza -, synedriou