Μαρίνα Σάττι: Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν οι παλιοί καθηγητές της στο ΓΕΛ Ηρακλείου

13:04 11/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί απόψε (11/05, 22:00) στο μεγάλο τελικό της Eurovision 2024 και το Ηράκλειο της Κρήτης ετοιμάζεται να παρακολουθήσει ένα… δικό της παιδί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Στο cretapost.gr μίλησαν μάλιστα και οι παλιοί καθηγητές και καθηγήτριες

της Μαρίνας Σάττι από το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου και θυμήθηκαν τα παιδικά χρόνια της εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision 2024.

Πιο συγκεκριμένα, έκαναν λόγο για ένα κορίτσι που του άρεσε να ασχολείται με τα πολιτιστικά δρώμενα του σχολείου. «Τραγουδούσε υπέροχα στις γιορτές του σχολείου» ανέφερε καθηγήτριά της, «είχε και άλλα ενδιαφέροντα εκτός από τα μαθήματα, ήταν όμως μία πολύ καλή μαθήτρια». Χαρακτηριστικά ανέφεραν πως πρωταγωνιστούσε στις γιορτές του σχολείου και ήταν ένα θετικό και χαρούμενο παιδί.

Μετακομίζοντας στην Αθήνα για σπουδές αρχιτεκτονικής και συνεχίζοντας σε θεατρικές σπουδές και μουσική jazz, η Σάττι επεκτείνει το φάσμα της καλλιτεχνικής της έκφρασης. Αλλά η πραγματική κορύφωση έρχεται με τη μετακόμισή της στην Αμερική και τη σπουδή της στο Berklee College of Music, όπου εξερευνά και εμβαθύνει τον πολυπολιτισμικό της ήχο.

Η παρουσία της στην European Jazz Orchestra και η εμφάνισή της στο John F. Kennedy Center αποτελούν μόνο ορισμένα από τα επιτεύγματα της Σάττι σε παγκόσμιο επίπεδο. Με καθοριστική σημασία για την ανάπτυξή της ήταν η συνεργασία της με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Bobby McFerrin.

Από το Ηράκλειο στην Αμερική, η Μαρίνα Σάττι είναι πλέον ένα διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα στον χώρο της μουσικής. Η πολυπολιτισμική της προσέγγιση στη μουσική αντιπροσωπεύει την πολυφωνία και την πολυμορφία που χαρακτηρίζει τον σύγχρονο κόσμο, καθιστώντας την ένα πραγματικό παγκόσμιο πρότυπο έμπνευσης.

To άρθρο Μαρίνα Σάττι: Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν οι παλιοί καθηγητές της στο ΓΕΛ Ηρακλείου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρίνα Σάττι, ΓΕΛ Ηρακλείου,marina satti, gel irakleiou